Vepřová panenka se švestkami

Autor: Kucharek
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 80 min
Náročnost:
Druh jídla: Předkrmy a chuťovky
Příležitost: Párty
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Vepřová panenka se švestkami

Autor: Kucharek ID receptu: 642
Vepřová panenka se švestkami je kombinace, které neodoláte.

Suroviny

kalifornské sušené švestky 150 g
olivový olej 2 lžíce
řepkový olej 1 lžíce
majoránka Avokádo podle chuti
bobkový list Avokádo podle chuti
zeleninové ochucovadlo Kucharek podle chuti
strouhaný křen podle chuti

Maso omyjeme a osušíme, odstraníme tuk a šlachy, potřeme olivovým olejem, majoránkou a zeleninovým ochucovadlem. Necháme 30 minut odpočinout a mezitím předehřejeme troubu na 180° C.

Špikovacím nožem do panenky opatrně vyřízneme otvor a vložíme do něj švěstky. Panenku osmahneme na pánvi, z každé strany přibližně 30 sekund. Následně vložíme do trouby a pečeme jednu hodinu. Panenku nakrájíme na kolečka, můžeme ji podávat teplou s jakoukoliv přílohou anebo za studena s pečivem a strouhaným křenem.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural