Vepřová panenka se švestkou

Autor: Kucharek
Druh jídla: Předkrmy a chuťovky
Příležitost: Párty
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Vepřová panenka se švestkou

Autor: Kucharek

Suroviny

Kalifornské sušené švestky 150 g
olivový olej 2 lžíce
řepkový olej 1 lžíce
Majoránka Avokádo podle chuti
Bobkový list Avokádo podle chuti
Zeleninové ochucovadlo Kucharek podle chuti
strouhaný křen podle chuti

Maso omyjeme a osušíme, potřeme olivovým olejem, majoránkou a zeleninovým ochucovadlem. Necháme 30 minut odpočinout a mezitím předehřejeme troubu na 180° C.

Špikovacím nožem do panenky opatrně vyřízneme otvor a vložíme do něj švěstky. Panenku osmahneme na pánvi, z každé strany přibližně 30 sekund. Následně vložíme do trouby a pečeme jednu hodinu. Panenku můžeme podávat teplou s jakoukoliv přílohou anebo za studena s pečivem a strouhaným křenem.

Ohodnoťte recept