Zapékaná plněná rajčata

Autor: Kucharek
Druh jídla: Předkrmy a chuťovky
Příležitost: Párty
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Zapékaná plněná rajčata

Autor: Kucharek

Suroviny

rajčata 12 ks
Rýže Natural 100 g
Mletá vepřová plec 100 g
červená cibule 2 ks
zelené olivy 100 g
vejce 1 ks
máslo 4 lžíce
Koření na masa Kucharek podle chuti

Rýži uvaříme dle návodu na obalu. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme na másle. Přidáme mleté maso a ještě chvíli restujeme. Přidáme rýži, vejce, koření na masa, olivy nakrájené na malé kousky a promícháme. Rajčata omyjeme, odřízneme vršek a vydlabeme dužinu. Rajčata plníme nádivkou, dáme do pekáčku a pečeme na 190°C cca 25 minut. Pečená rajčata můžeme posypat čerstvým koprem.

Ohodnoťte recept