Hovězí kližka vařená v zelenině na celerovém pyré

Autor: Avokádo
Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Hovězí kližka vařená v zelenině na celerovém pyré

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

Bobkový list Avokádo 4 lístky
Pepř černý mletý Avokádo
Paprika lahůdková mletá Avokádo 1 lžička koření
Petrželová nať Avokádo 1 lžička koření
mléko 200 ml
hovězí kližka 1 kg
mrkev 1
petržel (kořen) 1
pórek (bílá část) 1
česnek nakrájený na plátky 2 stroužky
brambory 2
celer 1
Alpská sůl s jódem Avokádo
cibule nakrájená na plátky 1
máslo 2 lžíce

Omyté a očištěné maso vložíme do hrnce, přidáme mrkev, petržel, pórek, cibuli a česnek a přilijeme litr vody. Přidáme bobkový list, papriku, petrželovou nať, pepř a vaříme doměkka, podle potřeby přilijeme vodu.

Celer a brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky (kostičky ponoříme do vody, aby nezčernaly). Brambory a celer vložíme do nádoby s mlékem, přivedeme k varu, následně snížíme teplotu a vaříme doměkka pod pokličkou. Z uvařené a scezené zeleniny a másla uděláme pyré, dochutíme solí, pepřem a muškatovým květem.

Takto připravené maso nakrájíme na plátky a uložíme na celerovém pyré. Podáváme se smetanovým křenem.

Ohodnoťte recept