Hovězí kližka na celerovém pyré

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 min
Náročnost:
Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Hovězí kližka na celerovém pyré

Autor: Avokádo ID receptu: 64
Vařená hovězí kližka se zeleninou je plná chutí. Namísto obyčejné bramborové kaše ale vyzkoušejte tuhle o celer vylepšenou verzi.

Suroviny

bobkový list Avokádo 4 lístky
pepř černý mletý Avokádo
paprika lahůdková mletá Avokádo 1 lžička koření
petrželová nať Avokádo 1 lžička koření
mléko 200 ml
hovězí kližka 1 kg
mrkev 1 ks
petržel (kořen) 1 ks
pórek (bílá část) 1 ks
česnek nakrájený na plátky 2 stroužky
brambory 2 ks
celer 1 ks
alpská sůl s jódem Avokádo
cibule nakrájená na plátky 1 ks
máslo 2 lžíce

Omyté a očištěné maso vložíme do hrnce, přidáme mrkev, petržel, pórek, cibuli, česnek a přilijeme litr vody. Přidáme bobkový list, papriku, petrželovou nať, pepř a vaříme doměkka, podle potřeby přilijeme vodu.

Celer a brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky (kostičky ponoříme do vody, aby nezčernaly). Vaříme při nižší teplotě v mléce doměkka pod pokličkou. Z uvařené a scezené zeleniny a másla uděláme pyré, dochutíme solí, pepřem a muškatovým květem.

Takto připravené maso nakrájíme na plátky a uložíme na celerovém pyré. Podáváme se smetanovým křenem.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural