Čočková polévka s klobásou a rajčaty

Autor: Kucharek
Druh jídla: Polévky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Čočková polévka s klobásou a rajčaty

Autor: Kucharek

Suroviny

Předvařená čočka 400 g
klobása 200 g
řepkový olej 3 lžíce
Libový bůček 100 g
nakrájená cibule 2
stroužky česneku 3
krájená rajčata v plechovce 400 g
Slepičí bujón Kucharek 200 ml
bílý řecký jogurt 4 lžíce
petrželová nať
Nové koření celé Avokádo 5
Bobkový list Avokádo 2
pepř lžička
římský kmín lžička
Pepř černý mletý Avokádo
Zeleninové ochucovadlo Kucharek

Čočku namočíme a necháme přes noc změknout. Poté 15-20 minut vaříme ve vodě(v poměru 1 sklenice čočky na 2 sklenice vody). Sůl přidáme až na konci, aby čočka zůstala měkká.

Podle chuti můžeme dochutit sypkým ochucovadlem Kucharek.

Slaninu, cibuli a česnek osmažíme na oleji. Přidáme klobásu, čočku, vývar, rajčata, koření a vaříme přibližně 30 minut za stálého míchání. Dochutíme dle chuti.

TIP: Podáváme s hustým jogurtem a nasekanou petrželkou.

Ohodnoťte recept