Čočková polévka s klobásou a rajčaty

Autor: Kucharek
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 min
Náročnost:
Druh jídla: Polévky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Čočková polévka s klobásou a rajčaty

Autor: Kucharek ID receptu: 637
Polévka z čočky pro pravé gurmány.

Suroviny

předvařená čočka 400 g
klobása 200 g
řepkový olej 3 lžíce
libový bůček 100 g
nakrájená cibule 2 ks
stroužky česneku 3 ks
krájená rajčata v plechovce 400 g
slepičí bujón Kucharek 200 ml
bílý řecký jogurt 4 lžíce
petrželová nať
nové koření celé Avokádo 5 ks
bobkový list Avokádo 2 ks
pepř lžička
římský kmín lžička
pepř černý mletý Avokádo
zeleninové ochucovadlo Kucharek

Čočku namočíme a necháme přes noc změknout. Poté 15-20 minut vaříme ve vodě (v poměru 1 sklenice čočky na 2 sklenice vody). Sůl přidáme až na konci, aby čočka zůstala měkká.

Dochutíme sypkým ochucovadlem.

Slaninu, cibuli a česnek nakrájíme na drobno a osmažíme na oleji. Přidáme klobásu nakrájenou na kostičky, čočku, vývar, rajčata, koření a vaříme přibližně 30 minut za stálého míchání.

TIP: Podáváme s hustým jogurtem a nasekanou petrželkou.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural