Domácí vývar s kapáním

Autor: Kucharek
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 210 min
Náročnost:
Druh jídla: Polévky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Domácí vývar s kapáním

Autor: Kucharek ID receptu: 636
Poctivý masový vývar, kterým oslníte i tchýni.

Suroviny

kuře
hovězí hrudí 500 g
hovězí kližka 500 g
olej
mrkev 2 ks
celer 1 ks
pórek 1 ks
cibule 2 ks
libeček Avokádo
kapusta 1 ks
zeleninové ochucovadlo Kucharek 2 lžíce
voda 6 l
bobkový list Avokádo 3 ks
nové koření Avokádo 6 kulička
pepř černý celý Avokádo 8 kulička
vejce 3 ks
mouka 6 lžíce

Vývar

Zahřejeme troubu na 180 ° C. Maso umyjeme a osušíme. Kuře rozkrojíme na polovinu a odřízneme stehna a křídla. Tři druhy masa položíme na plech, zakapeme olejem a posypeme zeleninovým ochucovadlem. Pečeme přibližně 15 minut.

Maso vyndáme a dáme do hrnce s vodou. Přidáme bobkovy list, libeček a nové koření. Po 3 hodinách přidáme mrkev, petržel, celer, pórek a kapustu. Cibuli ve slupce rozkrojíme na dvě půlky, opečeme na pánvi a přidáme do vývaru. Vaříme dokud zelenina nezměkne a dochutíme ochucovadlem.

Kapání

V misce rozklepneme vejce, přidáme mouku a mícháme tak, aby se nám vše krásně spojilo. Směs následně po lžičkách nakapeme do vroucího vývaru.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural