Domácí vývar s kapáním

Autor: Kucharek
Druh jídla: Polévky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Domácí vývar s kapáním

Autor: Kucharek

Suroviny

kuře
Hovězí hrudí 500 g
hovězí kližka 500 g
olej
mrkev 2
celer 1
pórek 1
cibule 2
Libeček Avokádo
Kapusta 1
Zeleninové ochucovadlo Kucharek 2 lžíce
voda 6 l
Bobkový list Avokádo 3
Nové koření Avokádo 6 kulička
Pepř černý celý Avokádo 8 kulička
vejce 3
mouka 6 lžíce

Vývar

Zahřejeme troubu na 180 ° C. Maso umyjeme a osušíme. Kuře rozkrojíme na polovinu a odřízneme stehna a křídla. Tři druhy masa položíme na plech, zakapeme olejem a posypeme zeleninovým ochucovadlem. Pečeme přibližně 15 minut.

Maso vyndáme a dáme do hrnce s vodou. Přidáme bobkovy list a nové koření. Po 3 hodinách přidáme mrkev, petržel, celer, pórek a kapustu. Cibuli ve slupce rozkrojíme na dvě půlky, opečeme na pánvi a přidáme do vývaru. Přidejte zeleninové ochucovadlo a vařte dokud zelenina nezměkne.

Kapání

V misce rozklepneme vejce, přidáme mouku a mícháme tak, aby se nám vše krásně spojilo. Směs následně po lžičkách nakapeme do vroucí vody nebo přidáme rovnou do vývaru.

Ohodnoťte recept