Dýňový krém

Autor: Kucharek
Druh jídla: Polévky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Dýňový krém

Autor: Kucharek

Suroviny

oloupaná a očištěná dýně 1
mrkev 1
česnek 2 stroužek
máslo 2 lžíce
olivový olej 1 lžíce
Zeleninový bujón Kucharek 400 ml
kokosové mléko 200 ml
suché bílé víno 100 ml
pomerančový džus 100 ml
chilli pasta 1 lžička
pražená dýňová semínka 2 lžíce
Zeleninové ochucovadlo Kucharek 2 lžička

Dýni a mrkev nakrájíme na kostky a krátce osmažíme v kastrolu na rozehřatém oleji a másle. Následně přidáme nasekaný česnek. Vše zalijeme vývarem, kokosovým mlékem, bílým vínem a pomerančovým džusem. Vaříme dokud zelenina nezměkne. Polévku dochutíme ochucovadlem a chilli pastou. Následně důkladně rozmixujeme a přecedíme přes síto. Horkou polévku podáváme posypanou dýňovými semínky.

Ohodnoťte recept