Krémová rajčatová polévka

Autor: Kucharek
Druh jídla: Polévky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Krémová rajčatová polévka

Autor: Kucharek

Suroviny

rajčata 1 kg
cibule 2
česnek 2 stroužek
med 2 lžíce
přepuštěné máslo 2 lžíce
Zeleninový bujón Kucharek 5 l
citrónová šťáva 1 lžíce
Zeleninové ochucovadlo Kucharek
Kájenský pepř

Volitelné

pražené piniové oříšky 3 lžíce
nudle do polévky 100 g
smetana 100 ml
čerstvá bazalka

Ve velkém hrnci na másle osmahneme cibulku a česnek. Potom přidáme nakrájená rajčata, med, citronovou šťávu, kájenský pepř a vaříme asi pět minut. Zalijeme teplým vývarem a vaříme dokud zelenina nezměkne. Polévku scedíme a přidáme další ingredience dle chuti.

TIP: Můžete přidat smetanu, těstoviny a to vše dozdobit praženými píniovými oříšky a čerstvou bazalkou.

Ohodnoťte recept