Křenový krém

Autor: Kucharek
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 min
Náročnost:
Druh jídla: Polévky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Křenový krém

Autor: Kucharek ID receptu: 633
Poctivý křenový krém - polévka pro každou příležitost.

Suroviny

slepičí bujón Kucharek 12 l
cibule 1 ks
celer 5 ks
pórek (bílá část) 1 ks
brambory 1 ks
křen strouhaný Avokádo 3 lžíce
máslo 2 lžíce
bílé víno 100 ml
smetana ke šlehání (36%) 200 ml
mouka 1 lžička
žloutek 2 ks
muškátový oříšek špetka
zeleninové ochucovadlo Kucharek podle chuti

Cibuli, celer, brambor a pórek oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostky a krátce osmahneme na másle. Přilijeme víno a vaříme až se polovina tekutiny vypaří. Zalijeme vývarem a vaříme cca 10 minut.

Polévku zahustíme jíškou připravenou z mouky a vody. Přidáme smetanu, křen, žloutky, rozmixujeme a stáhneme z ohně.

Na závěr dochutíme ochucovadlem a muškátovým oříškem.

TIP: Polévku můžete podávat s krutony nebo opraženou slaninou.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural