Křenový krém

Autor: Kucharek
Druh jídla: Polévky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Křenový krém

Autor: Kucharek

Suroviny

Slepičí bujón Kucharek 12 l
cibule 1
celer 5
pórek (bílá část) 1
brambory 1
Křen strouhaný Avokádo 3 lžíce
máslo 2 lžíce
bílé víno 100 ml
smetana ke šlehání (36%) 200 ml
mouka 1 lžička
žloutek 2
muškátový oříšek špetka
Zeleninové ochucovadlo Kucharek podle chuti

Cibuli, celer, brambor a pórek oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostky a krátce osmahneme na másle. Přilijeme víno a vaříme až se polovina tekutiny vypaří. Dále přilijeme vývar a vaříme cca 10 minut. Poté zahustíme jíškou připravenou z mouky a vody. Přidáme smetanu, křen, žloutky, rozmixujeme a stáhneme z ohně. Na závěr dochutíme ochucovadlem a muškátovým oříškem. Polévku podáváme s krutony nebo opraženou slaninou.

Ohodnoťte recept