Kukuřičný krém

Autor: Kucharek
Druh jídla: Polévky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Kukuřičný krém

Autor: Kucharek

Suroviny

kukuřice 200 g
brambory 1
máslo 1 lžíce
Zeleninový bujón Kucharek 1 lžíce
Zeleninové ochucovadlo Kucharek 1 lžíce
smetana ke šlehání (36%) 150 ml
Zázvor mletý Avokádo špetka
Tekuté koření Kucharek podle chuti

2 kostky bujónu Kucharek rozpustíme v 1 litru vroucí vody, rozmícháme a krátce povaříme. Kukuřici scedíme, osmahneme na másle a dáme ji spolu se sušenou zeleninou a bramborem do hotového vývaru. Všechno vaříme dokud zelenina nezměkne, poté polévku rozmixujeme a dochutíme tekutým kořením a zázvorem. Nakonec přidáme smetanu.

TIP: Podáváme s krutony.

Ohodnoťte recept