Polévka z červené řepy

Autor: Kucharek
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 180 min
Náročnost:
Druh jídla: Polévky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Polévka z červené řepy

Autor: Kucharek ID receptu: 631
Skvělý recept se zdraví prospěšnou řepou.

Suroviny

mrkev 2 ks
červená řepa 15 kg
petržel 1 ks
křen 1 ks
mražené maliny 200 g
hovězí roštěna 200 g
sušená jablka 1 hrst
sušené švestky 1 hrst
zeleninové ochucovadlo Kucharek
tekuté koření Kucharek
majoránka Avokádo
nové koření Avokádo
bobkový list Avokádo
cukr

Řepu oloupeme, umyjeme a zabalíme do alobalu. Vložíme do pekáčku a pečeme v troubě předehřáté na 180 ° C. Pečeme přibližně 1 hodinu, dokud řepa nezměkne. Maso opláchneme, nakrájíme na kousky a společně s bobkovým listem, novým kořením a zeleninou vložíme do hrnce. Vaříme pod pokličkou na mírném ohni zhruba 2 hodiny, poté scedíme.

Řepu vyndáme z trouby, necháme vychladnout, nakrájíme na plátky a přidáme do polévky. Dochutíme ochucovadlem a krátce povaříme.

Do hotové vařící polévky přidáme plátky sušených jablek, švestky, maliny nebo cukr. Poté necháme přejít varem a máme hotovo.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural