Polévka z lesních hřibů

Autor: Kucharek
Druh jídla: Polévky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Houbařská sezóna
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Polévka z lesních hřibů

Autor: Kucharek

Suroviny

brambory 2
mrkev 2
cibule 1
olej 1 lžíce
Bobkový list Avokádo 1
zeleninový vývar 1
lesní hřiby 100 g
smetana ke šlehání (36%) 250 ml
čerstvý kopr 1 svazek
Zeleninové ochucovadlo Kucharek 2 lžíce
Pepř černý mletý Avokádo podle chuti
nudle do polévky

Nejdříve si připravíme zeleninu. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na velmi malé kostičky. Mrkev oloupeme, omyjeme a na hrubém struhadle nastrouháme. Cibuli také oloupeme a nakrájíme na kostičky. Hřiby očistíme a nasekáme. Mezitím si rozpálíme velkou pánev a na lžíci oleje osmahneme cibulku do hněda. K cibulce přidáme hřiby, brambory, mrkev a bobkový list. Vše zalijeme vývarem a vaříme asi 12-15 minut. Přidáme pepř, ochucovadlo Kucharek a ještě chvíli povaříme. Nakonec přidáme čerstvě nakrájený kopr a petržel. Podáváme s nudlemi.

Ohodnoťte recept