Polévka z lesních hřibů

Autor: Kucharek
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 min
Náročnost:
Druh jídla: Polévky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Houbařská sezóna
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Polévka z lesních hřibů

Autor: Kucharek ID receptu: 630
Polévka, kterou potěšíte každého houbaře.

Suroviny

brambory 2 ks
mrkev 2 ks
cibule 1 ks
olej 1 lžíce
bobkový list Avokádo 1 ks
zeleninový vývar 1 ks
lesní hřiby 100 g
smetana ke šlehání (36%) 250 ml
čerstvý kopr 1 svazek
zeleninové ochucovadlo Kucharek 2 lžíce
pepř černý mletý Avokádo podle chuti
nudle do polévky

Nejdříve si připravíme zeleninu. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na velmi malé kostičky. Mrkev oloupeme, omyjeme a na hrubém struhadle nastrouháme. Cibuli také oloupeme a nakrájíme na kostičky. Hřiby očistíme a nasekáme.

Mezitím si rozpálíme velkou pánev a na lžíci oleje osmahneme cibulku do hněda. K cibulce přidáme hřiby, brambory, mrkev a bobkový list. Vše zalijeme vývarem a vaříme asi 12-15 minut. Přidáme pepř, ochucovadlo Kucharek a ještě chvíli povaříme.

Nakonec přidáme čerstvě nakrájený kopr a petržel. Podáváme s nudlemi.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural