Husí játra z pánve s karamelizovanými fíky

Autor: Avokádo
Druh jídla: Předkrmy a chuťovky
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Husí játra z pánve s karamelizovanými fíky

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

husí játra 400 g
olej na smažení
džem z růží 2 lžíce
koňak 50 ml
čerstvé fíky 8
čerstvá máta několik listů
bagety 4 plátky
máslo 2 lžíce
med 3 lžíce
Pepř černý mletý Avokádo

Fíky nakrájíme na kousky a smažíme na pánvi s máslem, medem a koňakem. Po 5 minutách přidáme džem z růže a vše dochutíme pepřem.

Očištěná husí játra nakrájíme na 1,5 cm silné plátky a rychle osmažíme na malém množství oleje na hodně rozehřaté pánvi. Horká játra uložíme na bagety, které jsme dříve nechali opéct v toasteru.

Podáváme s karamelizovanými fíky, omáčkou s růží a čerstvou mátou.

Ohodnoťte recept