Velikonoční křenový krém
Autor: Kucharek
Suroviny
pórek (bílá část)
2
cibule
2
petržel (kořen)
1
česnek
2
brambory
2
Zeleninový bujón Kucharek
1
l
smetana ke šlehání (36%)
200
ml
smetanový sýr
1
balení
Křen strouhaný Avokádo
1
sklenice
slanina
100
g
petržel
1
svazek
přepuštěné máslo
2
lžíce
vařená oloupaná vejce
4
kapary
podle chuti
ochucovadlo Chuť přírody Kucharek
1
lžíce
Majoránka Avokádo
podle chuti
Pepř mletý bílý
podle chuti
Sůl mořská s jodem Avokádo
podle chuti
Na másle orestujeme cibuli, česnek a pórek a přidáme na kostky nakrájené brambory, a petržel. Přilijeme vývar a vaříme dokud zelenina nezměkne. Poté vše důkladně promícháme, přidáme tavený sýr, křen a smetanu, dochutíme podle chuti kořením a sypkým ochucovadlem Kucharek Chuť přírody. Na závěr přidáme na kousky nakrájené vejce, petrželku a kapary.