Velikonoční křenový krém

Autor: Kucharek
Druh jídla: Polévky
Příležitost: Velikonoce
Sezóna: Velikonoce
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Velikonoční křenový krém

Autor: Kucharek

Suroviny

pórek (bílá část) 2
cibule 2
petržel (kořen) 1
česnek 2
brambory 2
Zeleninový bujón Kucharek 1 l
smetana ke šlehání (36%) 200 ml
smetanový sýr 1 balení
Křen strouhaný Avokádo 1 sklenice
slanina 100 g
petržel 1 svazek
přepuštěné máslo 2 lžíce
vařená oloupaná vejce 4
kapary podle chuti
ochucovadlo Chuť přírody Kucharek 1 lžíce
Majoránka Avokádo podle chuti
Pepř mletý bílý podle chuti
Sůl mořská s jodem Avokádo podle chuti

Na másle orestujeme cibuli, česnek a pórek a přidáme na kostky nakrájené brambory, a petržel. Přilijeme vývar a vaříme dokud zelenina nezměkne. Poté vše důkladně promícháme, přidáme tavený sýr, křen a smetanu, dochutíme podle chuti kořením a sypkým ochucovadlem Kucharek Chuť přírody. Na závěr přidáme na kousky nakrájené vejce, petrželku a kapary.

Ohodnoťte recept