Velikonoční křenový krém
Autor: Kucharek
ID receptu: 629
Netradiční velikonoční pochoutka z pikantního křenu.
Suroviny
pórek (bílá část)
2
ks
cibule
2
ks
petržel (kořen)
1
ks
česnek
2
ks
brambory
2
ks
zeleninový bujón Kucharek
1
l
smetana ke šlehání (36%)
200
ml
smetanový sýr
1
balení
křen strouhaný Avokádo
1
sklenice
slanina
100
g
petržel
1
svazek
přepuštěné máslo
2
lžíce
vařená oloupaná vejce
4
ks
kapary
podle chuti
ochucovadlo Chuť přírody Kucharek
1
lžíce
majoránka Avokádo
podle chuti
pepř mletý bílý
podle chuti
sůl mořská s jodem Avokádo
podle chuti
Cibuli a česnek nakrájíme na drobno, porek na kolečka, vše orestujeme na másle. Přidáme na kostky nakrájené brambory, a petržel. Přilijeme vývar a vaříme dokud zelenina nezměkne.
Poté vše důkladně promícháme, přidáme tavený sýr, křen a smetanu, dochutíme podle chuti kořením a ochucovadlem.
Na závěr přidáme na kousky nakrájené vejce, petrželku a kapary.