Velikonoční křenový krém

Autor: Kucharek
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 min
Náročnost:
Druh jídla: Polévky
Příležitost: Velikonoce
Sezóna: Velikonoce
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Velikonoční křenový krém

Autor: Kucharek ID receptu: 629
Netradiční velikonoční pochoutka z pikantního křenu.

Suroviny

pórek (bílá část) 2 ks
cibule 2 ks
petržel (kořen) 1 ks
česnek 2 ks
brambory 2 ks
zeleninový bujón Kucharek 1 l
smetana ke šlehání (36%) 200 ml
smetanový sýr 1 balení
křen strouhaný Avokádo 1 sklenice
slanina 100 g
petržel 1 svazek
přepuštěné máslo 2 lžíce
vařená oloupaná vejce 4 ks
kapary podle chuti
ochucovadlo Chuť přírody Kucharek 1 lžíce
majoránka Avokádo podle chuti
pepř mletý bílý podle chuti
sůl mořská s jodem Avokádo podle chuti

Cibuli a česnek nakrájíme na drobno, porek na kolečka, vše orestujeme na másle. Přidáme na kostky nakrájené brambory, a petržel. Přilijeme vývar a vaříme dokud zelenina nezměkne.

Poté vše důkladně promícháme, přidáme tavený sýr, křen a smetanu, dochutíme podle chuti kořením a ochucovadlem.

Na závěr přidáme na kousky nakrájené vejce, petrželku a kapary.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural