Minihamburgery s domácími hranolky

Autor: Avokádo
Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Pro děti
Sezóna: Grilovačka
Způsob přípravy: Grilování

Tipy k dochucení

Minihamburgery s domácími hranolky

Autor: Avokádo

Hamburgery

mleté hovězí maso 500 g
malá cibule (jemně nakrájená) 1
stroužek česneku (rozdrcený) 1
sójová omáčka 1 lžíce
hamburgerové minibulky
hlávkový salát
rajčata (nakrájená na plátky) 2
plátky čedaru 150 g
olej 1 lžíce
Tymián Avokádo 1 lžička
Rozmarýn Avokádo 1 lžička
Alpská sůl s jódem Avokádo
Pepř černý mletý Avokádo

Domácí kečup

krájená rajčata v plechovce 100 g
sójová omáčka 1 lžička
cukr 1 lžíce
Bazalka Avokádo 1 lžička
Citrónová kůra Avokádo 1 lžička
Himálajská sůl Avokádo
Pepř barevný celý Mlýnek Avokádo

Domácí hranolky

brambory 4
olivový olej 2 lžíce
Paprika sladká mletá Avokádo 1 lžička
Mořská sůl Mlýnek Avokádo 1 lžička

Kečup

Všechny suroviny na kečup vložte do hrnce. Na mírném ohni a za občasného míchání zredukujte tekutinu na minimum. Poté nechte vychladnout.

Hamburgery

V míse smíchejte mleté maso, cibuli, česnek a sójovou omáčku. Osolte a opepřete. Z masa vytvořte malé placičky, které se vejdou na minibulky. Na pánvi rozehřejte olej a maso z každé strany během 2 minut opečte. Na otočené maso na pánvi položte čedar. Rozřízněte bulky a dejte je na pánev krátce opéct dozlatova. Na spodní polovinu bulky dejte kečup, list salátu, plátek rajčete a maso s čedarem a přiklopte to horní polovinou bulky.

Domácí hranolky

Brambory omyjte a nakrájejte na hranolky. Hranolky dejte na 30 minut do mísy s vodou, aby se z nich uvolnil škrob. Poté je důkladně osušte. Předehřejte troubu na 200 °C a plech vyložte pečicím papírem. V míse promíchejte hranolky s olivovým olejem, solí a paprikou, aby byly rovnoměrně pokryté. Rozložte hranolky na plech do jedné vrstvy. Pečte v předehřáté troubě asi 25–30 minut, nebo dokud nejsou hranolky zlatavé a křupavé. Během pečení je jednou promíchejte.

Podávejte s minihamburgery.

Ohodnoťte recept