Mini hamburgery s domácími hranolkami
Autor: Roman Staša
ID receptu: 628
Hamburgery už nejsou dávno jen doménou fastfoodových řetězců, ale vznikají i speciální bistra a ty kombinace chutí jsou dokonalé. Roman Staša má pro vás recept na takovou základní verzi, která dokazuje, že v jednoduchosti je krása, a právě díky jednoduchosti ji určitě zvládnou připravit i vaše děti. Ale pro jistotu jim buďte nablízku.
Hamburgery
mleté hovězí maso
500
g
malá cibule (jemně nakrájená)
1
ks
stroužek česneku (rozdrcený)
1
ks
sójová omáčka
1
lžíce
hamburgerové minibulky
hlávkový salát
rajčata (nakrájená na plátky)
2
ks
plátky čedaru
150
g
olej
1
lžíce
tymián Avokádo
1
lžička
rozmarýn Avokádo
1
lžička
alpská sůl s jódem Avokádo
pepř černý mletý Avokádo
Domácí kečup
krájená rajčata v plechovce
100
g
sójová omáčka
1
lžička
cukr
1
lžíce
bazalka Avokádo
1
lžička
citrónová kůra Avokádo
1
lžička
himálajská sůl Avokádo
pepř barevný celý Mlýnek Avokádo
Domácí hranolky
brambory
4
ks
olivový olej
2
lžíce
paprika sladká mletá Avokádo
1
lžička
mořská sůl Mlýnek Avokádo
1
lžička
Kečup
Všechny suroviny na kečup vložte do hrnce. Na mírném ohni a za občasného míchání zredukujte tekutinu na minimum. Poté nechte vychladnout.
Hamburgery
V míse smíchejte mleté maso, cibuli a česnek nakrájené na drobno a sójovou omáčku. Osolte a opepřete. Z masa vytvořte malé placičky, které se vejdou na mini bulky. Na pánvi rozehřejte olej a maso z každé strany během 2 minut opečte. Na otočené maso na pánvi položte čedar.
Rozřízněte bulky a dejte je na pánev krátce opéct dozlatova. Na spodní polovinu bulky dejte kečup, list salátu, plátek rajčete a maso s čedarem a přiklopte horní polovinou bulky.
Domácí hranolky
Brambory omyjte a nakrájejte na hranolky. Hranolky dejte na 30 minut do mísy s vodou, aby se z nich uvolnil škrob. Poté je důkladně osušte.
Předehřejte troubu na 200 °C a plech vyložte pečicím papírem. V míse promíchejte hranolky s olivovým olejem, solí a paprikou, aby byly rovnoměrně pokryté. Rozložte hranolky na plech do jedné vrstvy. Pečte v předehřáté troubě asi 25–30 minut, nebo dokud nejsou hranolky zlatavé a křupavé. Během pečení je jednou promíchejte.
Podávejte s mini hamburgery.