Mini hamburgery s domácími hranolkami

Autor: Roman Staša
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 60 min
Náročnost:
Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Pro děti
Sezóna: Grilovačka
Způsob přípravy: Grilování

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Mini hamburgery s domácími hranolkami

Autor: Roman Staša ID receptu: 628
Hamburgery už nejsou dávno jen doménou fastfoodových řetězců, ale vznikají i speciální bistra a ty kombinace chutí jsou dokonalé. Roman Staša má pro vás recept na takovou základní verzi, která dokazuje, že v jednoduchosti je krása, a právě díky jednoduchosti ji určitě zvládnou připravit i vaše děti. Ale pro jistotu jim buďte nablízku.

Hamburgery

mleté hovězí maso 500 g
malá cibule (jemně nakrájená) 1 ks
stroužek česneku (rozdrcený) 1 ks
sójová omáčka 1 lžíce
hamburgerové minibulky
hlávkový salát
rajčata (nakrájená na plátky) 2 ks
plátky čedaru 150 g
olej 1 lžíce
tymián Avokádo 1 lžička
rozmarýn Avokádo 1 lžička
alpská sůl s jódem Avokádo
pepř černý mletý Avokádo

Domácí kečup

krájená rajčata v plechovce 100 g
sójová omáčka 1 lžička
cukr 1 lžíce
bazalka Avokádo 1 lžička
citrónová kůra Avokádo 1 lžička
himálajská sůl Avokádo
pepř barevný celý Mlýnek Avokádo

Domácí hranolky

brambory 4 ks
olivový olej 2 lžíce
paprika sladká mletá Avokádo 1 lžička
mořská sůl Mlýnek Avokádo 1 lžička

Kečup

Všechny suroviny na kečup vložte do hrnce. Na mírném ohni a za občasného míchání zredukujte tekutinu na minimum. Poté nechte vychladnout.

Hamburgery

V míse smíchejte mleté maso, cibuli a česnek nakrájené na drobno a sójovou omáčku. Osolte a opepřete. Z masa vytvořte malé placičky, které se vejdou na mini bulky. Na pánvi rozehřejte olej a maso z každé strany během 2 minut opečte. Na otočené maso na pánvi položte čedar.

Rozřízněte bulky a dejte je na pánev krátce opéct dozlatova. Na spodní polovinu bulky dejte kečup, list salátu, plátek rajčete a maso s čedarem a přiklopte horní polovinou bulky.

Domácí hranolky

Brambory omyjte a nakrájejte na hranolky. Hranolky dejte na 30 minut do mísy s vodou, aby se z nich uvolnil škrob. Poté je důkladně osušte.

Předehřejte troubu na 200 °C a plech vyložte pečicím papírem. V míse promíchejte hranolky s olivovým olejem, solí a paprikou, aby byly rovnoměrně pokryté. Rozložte hranolky na plech do jedné vrstvy. Pečte v předehřáté troubě asi 25–30 minut, nebo dokud nejsou hranolky zlatavé a křupavé. Během pečení je jednou promíchejte.

Podávejte s mini hamburgery.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural