Všechny suroviny na kečup vložte do hrnce. Na mírném ohni a za občasného míchání zredukujte tekutinu na minimum. Poté nechte vychladnout.
V míse smíchejte mleté maso, cibuli a česnek nakrájené na drobno a sójovou omáčku. Osolte a opepřete. Z masa vytvořte malé placičky, které se vejdou na mini bulky. Na pánvi rozehřejte olej a maso z každé strany během 2 minut opečte. Na otočené maso na pánvi položte čedar.
Rozřízněte bulky a dejte je na pánev krátce opéct dozlatova. Na spodní polovinu bulky dejte kečup, list salátu, plátek rajčete a maso s čedarem a přiklopte horní polovinou bulky.
Brambory omyjte a nakrájejte na hranolky. Hranolky dejte na 30 minut do mísy s vodou, aby se z nich uvolnil škrob. Poté je důkladně osušte.
Předehřejte troubu na 200 °C a plech vyložte pečicím papírem. V míse promíchejte hranolky s olivovým olejem, solí a paprikou, aby byly rovnoměrně pokryté. Rozložte hranolky na plech do jedné vrstvy. Pečte v předehřáté troubě asi 25–30 minut, nebo dokud nejsou hranolky zlatavé a křupavé. Během pečení je jednou promíchejte.
Podávejte s mini hamburgery.