Jablečná zmrzlina

Autor: Avokádo
Druh jídla: Sladká jídla
Příležitost: Pro děti
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Jablečná zmrzlina

Autor: Avokádo

Suroviny

jablka 4
med nebo javorový sirup 25 šálku
plnotučné mléko 1 šálek
smetana ke šlehání 1 šálek
vanilkový extrakt 1 lžička
voda 2 lžíce
Skořice mletá Avokádo 2 lžičky
Citrónová kůra Avokádo 1 lžička
Himálajská sůl Avokádo špetka

Jablka oloupejte, zbavte jadřinců a nakrájejte na menší kousky. V hrnci smíchejte jablka, vodu a med. Vařte na středním ohni 10–15 minut, dokud jablka nezměknou. Jablka vložte do mixéru a rozmixujte je na hladkou kaši. Přidejte mléko, smetanu, vanilku, skořici, citronovou kůru a špetku soli.

Mixujte, dokud nedostanete hladkou směs. Směs dejte do tvořítek na zmrzlinu a vložte do mrazáku na minimálně 4 hodiny. Před podáváním nechte zmrzlinu v pokojové teplotě asi 5 minut povolit.

Zmrzlinu posypte skořicí nebo najemno nasekaným jablkem a ihned servírujte.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural