Pečená zelenina s domácím dipem

Autor: Avokádo
Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Pro děti
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Pečená zelenina s domácím dipem

Autor: Avokádo

Pečená zelenina

paprika (červená, žlutá, zelená) 3 ks
mrkev 1
cuketa 2
lilek 1
červená cibule 1
stroužky česneku (najemno nakrájený) 3
olivový olej 3 lžíce
Tymián Avokádo 1/2 lžičky
Rozmarýn Avokádo 1 lžička
Oregáno Avokádo 1/2 lžičky
Sůl mořská s jodem Avokádo 1 lžička
Pepř barevný celý Avokádo

Domácí dip

řecký jogurt 250 g
česnek (mačkaný) 1 stroužek
hladkolistá petržel (jemně nasekaná) 1 hrst
šťáva z půlky citronu
Petrželová nať Avokádo 1 lžíce
Citronová kůra Avokádo 1 lžička
Libeček Avokádo špetka
Oregáno Avokádo 1 lžička
Sůl mořská s jodem Avokádo 1 lžička
Pepř černý mletý Avokádo špetka

Předehřejte troubu na 200 °C. Zeleninu omyjte a nakrájejte na menší kousky. V míse smíchejte zeleninu, česnek, olivový olej, sůl, pepř a sušené bylinky. Poté vše rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 25 minut, dokud zelenina nezměkne a lehce nezhnědne.

Mezitím připravte dip. V míse smíchejte řecký jogurt, česnek, petržel, citronovou šťávu a všechny sušené bylinky. Ochuťte solí a pepřem.

Upečenou zeleninu vyndejte z trouby a nechte trochu vychladnout.

Servírujte na talíři s dipem.

Ohodnoťte recept