Pečená zelenina s domácím dipem
Autor: Avokádo
Pečená zelenina
paprika (červená, žlutá, zelená)
3
ks
mrkev
1
cuketa
2
lilek
1
červená cibule
1
stroužky česneku (najemno nakrájený)
3
olivový olej
3
lžíce
Tymián Avokádo
1/2 lžičky
Rozmarýn Avokádo
1
lžička
Oregáno Avokádo
1/2 lžičky
Sůl mořská s jodem Avokádo
1
lžička
Pepř barevný celý Avokádo
Domácí dip
řecký jogurt
250
g
česnek (mačkaný)
1
stroužek
hladkolistá petržel (jemně nasekaná)
1
hrst
šťáva z půlky citronu
Petrželová nať Avokádo
1
lžíce
Citronová kůra Avokádo
1
lžička
Libeček Avokádo
špetka
Oregáno Avokádo
1
lžička
Sůl mořská s jodem Avokádo
1
lžička
Pepř černý mletý Avokádo
špetka
Předehřejte troubu na 200 °C. Zeleninu omyjte a nakrájejte na menší kousky. V míse smíchejte zeleninu, česnek, olivový olej, sůl, pepř a sušené bylinky. Poté vše rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 25 minut, dokud zelenina nezměkne a lehce nezhnědne.
Mezitím připravte dip. V míse smíchejte řecký jogurt, česnek, petržel, citronovou šťávu a všechny sušené bylinky. Ochuťte solí a pepřem.
Upečenou zeleninu vyndejte z trouby a nechte trochu vychladnout.
Servírujte na talíři s dipem.