Palačinky s hruškovým džemem

Autor: Roman Staša
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 min
Náročnost:
Druh jídla: Dezerty a moučníky
Příležitost: Pro děti
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Palačinky s hruškovým džemem

Autor: Roman Staša ID receptu: 625
Tenhle recept má určitě naději na to, aby vaše děti netoužily jen po palačinkách se slavnou čokoládovou pomazánkou. Jak na palačinky, vás asi Roman Staša učit nemusí, ale abyste překvapili neotřelou kombinací, má pro vás tip na přípravu rychlého hruškového džemu.

Suroviny na palačinky

hladká mouka 1 hrnek
mléko 1 hrnek
vejce 1 ks
cukr 1 lžička
máslo 30 g
alpská sůl s jódem Avokádo špetka

Suroviny na hruškový džem

hrušek (oloupané; nakrájené na malé kousky) 500 g
cukr 250 g
šťáva z ½ citronu
voda 50 ml
muškatový ořech mletý Avokádo špetka
skořice mletá Avokádo 1 lžička
citronová kůra Avokádo 1 lžička

Na ozdobení

lyofilizovaného ovoce hrst
jedlé květy

Palačinky

Ve větší misce smíchejte mouku, mléko, vejce, cukr a sůl. Šlehejte, dokud směs není hladká a bez hrudek.

Na středně rozehřáté pánvi rozpalte máslo a nalijte větší lžíci těsta. Těsto rozetřete po pánvi a palačinku smažte z obou stran, dokud není zlatavá. Opakujte se zbytkem těsta.

Hruškový džem

V hrnci smíchejte oloupané a na drobno nakrájené hrušky, cukr, citronovou šťávu a skořici.

Vařte za občasného promíchání 15–20 minut, dokud hrušky nezměknou a směs nezačne houstnout. Poté přidejte koření. Tekutinu svařte na minimum, poté dejte do mixéru a rozmixujte dohladka. Džem nechte vychladnout.

Palačinku servírujte potřenou hruškovým džemem, ozdobenou jedlými květy a lyofilizovaným ovocem.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural