Palačinky s hruškovým džemem
Autor: Roman Staša
ID receptu: 625
Tenhle recept má určitě naději na to, aby vaše děti netoužily jen po palačinkách se slavnou čokoládovou pomazánkou. Jak na palačinky, vás asi Roman Staša učit nemusí, ale abyste překvapili neotřelou kombinací, má pro vás tip na přípravu rychlého hruškového džemu.
Suroviny na palačinky
hladká mouka
1
hrnek
mléko
1
hrnek
vejce
1
ks
cukr
1
lžička
máslo
30
g
alpská sůl s jódem Avokádo
špetka
Suroviny na hruškový džem
hrušek (oloupané; nakrájené na malé kousky)
500
g
cukr
250
g
šťáva z ½ citronu
voda
50
ml
muškatový ořech mletý Avokádo
špetka
skořice mletá Avokádo
1
lžička
citronová kůra Avokádo
1
lžička
Na ozdobení
lyofilizovaného ovoce
hrst
jedlé květy
Palačinky
Ve větší misce smíchejte mouku, mléko, vejce, cukr a sůl. Šlehejte, dokud směs není hladká a bez hrudek.
Na středně rozehřáté pánvi rozpalte máslo a nalijte větší lžíci těsta. Těsto rozetřete po pánvi a palačinku smažte z obou stran, dokud není zlatavá. Opakujte se zbytkem těsta.
Hruškový džem
V hrnci smíchejte oloupané a na drobno nakrájené hrušky, cukr, citronovou šťávu a skořici.
Vařte za občasného promíchání 15–20 minut, dokud hrušky nezměknou a směs nezačne houstnout. Poté přidejte koření. Tekutinu svařte na minimum, poté dejte do mixéru a rozmixujte dohladka. Džem nechte vychladnout.
Palačinku servírujte potřenou hruškovým džemem, ozdobenou jedlými květy a lyofilizovaným ovocem.