Domácí granola

Autor: Roman Staša
Počet porcí: 12
Doba přípravy: 50 min
Náročnost:
Druh jídla: Dezerty a moučníky
Příležitost: Pro děti
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Domácí granola

Autor: Roman Staša ID receptu: 624
Co připravit dětem k snídani? Když je nechcete odbýt cereáliemi z krabice anebo nemáte dost času na to, dělat teplou snídani, Roman Staša má pro vás skvělou variantu: domácí granolu, kterou si můžete nachystat dopředu. Pak už vám stačí jen dobrý jogurt nebo mléko a super snídaně je na světě.

Suroviny

ovesné vločky 300 g
kešu oříšky 100 g
lískové ořechy 50 g
plátky mandlí 50 g
slunečnicová semínka 50 g
kokosové plátky 30 g
ovoce sušené mrazem 30 g
kakao 1 lžíce
kokosový olej 2 lžíce
med 2 lžičky
vanilková pasta 1 lžíce
citrónová kůra Avokádo 1 lžička
skořice mletá Avokádo 1 lžíce
muškatový ořech mletý Avokádo špetka

Troubu předehřejte na 160 °C. V míse smíchejte ovesné vločky, kešu oříšky, lískové ořechy, slunečnicová semínka, kokosové plátky, plátky mandlí, skořici, muškátový oříšek a citronovou kůru.

Do menšího hrnce dejte kokosový olej, med a kakao. Na mírném ohni pomalu rozpouštějte. Do směsi s olejem přimíchejte vanilkový extrakt.

Olejovou směs přilijte ke směsi s vločkami. Důkladně míchejte, dokud nebudou vločky rovnoměrně pokryty.

Směs rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 30 minut a občas promíchávejte, dokud není směs zlatavá. Poté nechte granolu vychladnout.

Do vychladlé granoly přimíchejte mrazem sušené ovoce.

Servírujte do misky spolu s mlékem, tvarohem nebo jogurtem.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural