Dětská pizza
Autor: Avokádo
Suroviny na těsto
hladká mouka
500
g
vlažná voda
300
ml
čerstvé droždí
5
kostky
olivový olej
2
lžíce
cukr
1
lžička
Sůl mořská s jodem Avokádo
špetka
Suroviny na domácí sugo
krájená rajčata v plechovce
1
plechovka
cukr
2
lžíce
balzamikový ocet
1
lžíce
Sůl mořská s jodem Avokádo
1
lžička
Pepř černý mletý Avokádo
1
lžička
Bazalka Avokádo
1
lžička
Oregáno Avokádo
1
lžička
Suroviny na pizzu
mozzarella (nakrájená na tenké plátky)
1
ks
šunka
100
g
čerstvá bazalka
1
hrst
Ve velké míse smíchejte všechny suché ingredience. Přilijte olej a vodu, vypracujte jemné těsto a nechte 50 minut kynout přikryté utěrkou na teplém místě.
Všechny ingredience na kečup (sugo) dejte do hrnce. Na mírném plameni za občasného míchání vařte 10 minut.
Troubu předehřejte na 250 °C. Těsto rozválejte a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Na těsto rozetřete kečup, poklaďte mozzarellu a šunku a pečte 20 minut. Hotovou pizzu posypte bazalkou a ihned podávejte.