ŠVESTKOVÝ KOLÁČ S MÁKEM

ŠVESTKOVÝ KOLÁČ S MÁKEM
Počet porcí: 10
Doba přípravy: 1 h 25 min
Náročnost: 3
Druh jídla: Dezerty a moučníky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

ŠVESTKOVÝ KOLÁČ S MÁKEM

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 622
Každý má rád švestkový koláč s mákem jako od babičky, ale vyzkoušejte tento recept od Bohyně kuchyně. Tajná ingredience je směs svařené víno pro mnohem lepší chuť.

Suroviny

Na těsto

vejce 1 ks
cukr krupice 50 g
prášek do pečiva 1 lžička
polohrubá mouka 150 g
máslo 80 g
mandlová mouka 50 g

Náplň

kořenicí směs Svařené víno Avokádo 1 balení
povidla 3 lžíce
polotučné mléko 180 ml
mletý mák 150 g
cukr moučka 2 lžíce
švestky 4 ks

Drobenka

cukr krupice 80 g
polohrubá mouka 160 g
máslo 80 g

Suroviny na těsto smíchejte ve větší míse. Vypracované těsto má bát vláčné, rozložte jej do rozevírací dortové formy, kterou lehce vymažte máslem. Zvedněte okraje těsta okolo obvodu celé formy. Jde to pěkně lžící nebo prsty.

Dejte vařit mléko. Přidejte do něj všechny ostatní suroviny a asi pět minut vařte. Nechejte vychladnout a přeneste náplň na koláč.

Nahoru naskládejte rozpůlené švestky bez pecek.

Drobenku umíchejte prsty ze všech surovin a pokryjte jí povrch koláče.

Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 40 až 45 minut.

Použijte rozevírací formu o průměru přibližně 17 až 20 cm.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural