Cukety, lilek a papriky omyjte. Cukety a lilek nakrájejte na plátky, papriky na větší kusy.
Rajčata nakrájejte na poloviny nebo čtvrtiny, pokud jsou větší.
Chřest očistěte a žampiony nakrájejte na větší plátky. Plátky lilku posolte a nechte vypotit. Až se asi po 10 minutách na povrchu vysráží tekutina, setřete ji papírovou utěrkou.
Všechnu zeleninu lehce potřete olivovým olejem. Můžete přidat i trochu oblíbeného grilovacího koření. To stačí rozmíchat v olivovém oleji a můžete zeleninu potírat.
Předehřejte gril na středně vysokou teplotu.
Grilujte zeleninu asi 10-15 minut, občas otáčejte, dokud není měkká a má pěkné grilovací proužky. Rajčata grilujte kratší dobu, aby se nerozpadla.
Grilovanou zeleninu nakrájejte na kousky a dejte do misky. Přidejte na kostičky nakrájený balkánský sýr.
V misce smíchejte olivový olej, vodu a salátovou zálivku.
Vzniklou marinádou přelijte obsah misky. Důkladně promíchejte.
Salát je skvělý teplý i studený.