Steak mignon s chřestem a holandskou omáčkou

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 70 min
Náročnost:
Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Grilování

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Steak mignon s chřestem a holandskou omáčkou

Autor: Avokádo ID receptu: 62
Slavnostní jídlo jako z grand hotelu, to je Steak Mignon s chřestem zapečeným v holandské omáce a s píniemi.

Suroviny

alpská sůl s jódem Avokádo
cukr
nastrouhaný parmezán 60 g
oloupaný zelený chřest 200 g
česnek (rozdrcený) 1 stroužek
dužina ze dvou oloupaných rajčat
bazalka (nasekaná) několik lístků
nasekané kapary 1 lžíce
pepř černý mletý Avokádo
olivový olej 6 lžic
pražené piniové oříšky 1 lžíce
hovězí svíčková 800 g

Marináda

hořčice plnotučná Avokádo 1 lžíce
kořenicí směs Steak Avokádo 1 balení směsi
olivový olej 100 ml

Holandská omáčka

alpská sůl s jódem Avokádo
šťáva z ½ limetky
omáčka tabasco lžičky
rozpuštěné teplé máslo 100 ml
ohřáté bílé víno 60 ml
žloutky 4 ks

Omyté, očištěné a osušené hovězí nařízneme napříč na 8 medailonů, naložíme do marinády, kterou připravíme ze všech ingrediencí, a necháme odležet v chladničce.

Na hrnec s mírně vroucí vodou postavíme mísu. Do ní přidáme žloutky, víno, limetkovou šťávu a Tabasco. Vše rozšleháme metlou do hladka, postupně přidáváme máslo, a pokračujeme ve šlehání, dokud směs nezíská konzistenci majonézy. Následně osolíme.

Rajčata nakrájíme na kostičky a smícháme s olivovým olejem, piniovými oříšky, kapary, česnekem a nasekanou bazalkou. Vše dochutíme solí a pepřem.

Chřest uvaříme ve vroucí osolené vodě se špetkou cukru, následně uložíme na plech, přelijeme žloutkovou omáčkou a dáme zapéct do rozehřáté trouby.

Hovězí maso vyjmeme z marinády a grilujeme 5 minut na každé straně. Šťavnaté maso uložíme na zapečený chřest, poklademe připravenými rajčaty s kapary a piniovými oříšky. Před podáváním vše posypeme parmezánem.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural