Žebra opláchněte a osušte papírovou utěrkou. Poté je potřete připravenou marinádou ze sáčku a nechejte je marinovat minimálně 2 hodiny, ideálně přes noc v ledničce.
Předehřejte gril na střední teplotu. Žebra grilujte pomalu na nepřímém teple, tedy ne přímo nad plamenem, přibližně 1,5 až 2 hodiny. Během grilování je pravidelně otáčejte a potírejte zbylou marinádou.
Až jsou žebra měkká, sundejte je z grilu a nechte je 10 minut odpočinout.
Příprava salátu:
Nakrájené zelí, nastrouhanou ředkev a nakrájenou jarní cibulku dejte do velké mísy.
V menší misce smíchejte majonézu, bílý vinný ocet, cukr, sůl a pepř. Dobře promíchejte do hladka. Zálivku nalijte na připravenou zeleninu a dobře promíchejte. Nechte salát odležet v ledničce alespoň 30 minut před podáváním, aby se chutě pěkně spojily.
Připravte ještě omáčku na žebra, jednoduchým smícháním všech surovin - sweet chilli omáčky, uzené papriky, medu a nakrájené jarní cibulky.
Žebra podávejte teplá, přelitá omáčkou, ideálně s čerstvým zelným salátem a křupavým chlebem nebo bagetou.