GRILOVANÁ ŽEBRA SE ZELNÝM SALÁTEM

Autor: Avokádo
Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Grilovačka
Způsob přípravy: Grilování

Tipy k dochucení

GRILOVANÁ ŽEBRA SE ZELNÝM SALÁTEM

Autor: Avokádo

Žebra

vepřové žebra 1 kg
Marináda hořčicová Avokádo 1 balení

Zelný salát

cukr 1 lžíce
jarní cibulka 1
bílý vinný ocet 2 lžíce
sůl a pepř podle chuti
bílé zelí 1 menší hlávka
bílá ředkev 1
majonéza 100 ml

Omáčka na žebra

med 2 lžíce
jarní cibulka 2
Paprika uzená sladká mletá Avokádo 2 lžíce
sweet chilli omáčka 100 ml

Žebra opláchněte a osušte papírovou utěrkou. Poté žebra potřete připravenou marinádou ze sáčku a nechejte je marinovat minimálně 2 hodiny, ideálně přes noc v ledničce.

Předehřejte gril na střední teplotu. Žebra grilujte pomalu na nepřímém teple, tedy ne přímo nad plamenem, přibližně 1,5 až 2 hodiny. Během grilování je pravidelně otáčejte a potírejte zbylou marinádou.

Až jsou žebra měkká, sundejte je z grilu a nechte je 10 minut odpočinout.

Příprava salátu:

Nakrájené zelí, nastrouhanou ředkev a nakrájenou jarní cibulku dejte do velké mísy.

V menší misce smíchejte majonézu, bílý vinný ocet, cukr, sůl a pepř. Dobře promíchejte do hladka. Zálivku nalijte na připravenou zeleninu a dobře promíchejte. Nechte salát odležet v ledničce alespoň 30 minut před podáváním, aby se chutě pěkně spojily.

Připravte ještě omáčku na žebra, jednoduchým smícháním všech surovin - sweet chilli omáčky, uzené papriky, medu a nakrájené jarní cibulky.

Podávejte žebra teplá, přelitá omáčkou, ideálně s čerstvým zelným salátem a křupavým chlebem nebo bagetou.

Ohodnoťte recept