PALAČINKA SE SKOŘICOVÝM TVAROHEM A GRILOVANÝMI JABLKY

Autor: Avokádo
Druh jídla: Dezerty a moučníky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

PALAČINKA SE SKOŘICOVÝM TVAROHEM A GRILOVANÝMI JABLKY

Autor: Avokádo

Palačinky ( cca 5 ks)

Citrónová kůra Avokádo
Alpská sůl s jódem Avokádo špetka
vejce 2
mléko 200 ml
hladká mouka 100 g
máslo 25 g

Drobenka

cukr moučka 50 g
polohrubá mouka 100 g
máslo 50 g

Náplň

Skořice mletá Avokádo 1 lžička
máslo 1 lžíce
jablko 2
moučkový cukr podle chuti
tvaroh 300 g

Na ozdobení

meduňka

Tvaroh ochuťte cukrem a mletou skořicí. Jablka nakrájejte na silnější plátky a opečte na grilu. Až ztmavnou a začnou karamelově vonět, vsypejte je do misky. Hned k nim přidejte 3 lžíce másla, trochu cukru a skořice a zprudka promíchejte. Máslo se rozpustí a kolem jablíček udělá příjemnou omáčku.

Drobenku připravte smícháním všech surovin. Nasypejte ji do zapékací misky a zapečte v troubě vyhřáté na 180 °C, dozlatova. Poté ji nechejte vychladnout a je připravena k použití.

Palačinku namažte skořicovým tvarohem, na něj naskládejte grilovaná jablka s trochou omáčky. Posypejte drobenkou. Zamotejte.

Palačinku pocukrujte a ozdobte meduňkovými lístky.

Ohodnoťte recept