PALAČINKY S KUŘECÍM MASEM

Autor: Bohyně kuchyně
Počet porcí: 3-4
Doba přípravy: 1 h
Náročnost:
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

PALAČINKY S KUŘECÍM MASEM

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 615
Víte, jak si připravit pečený nebo konfitovaný česnek a do jakého jídla se hodí? Bohyně kuchyně vám poradí a zároveň přináší skvělý recept na palačinky na slano s grilovaným masem.

Palačinky

alpská sůl s jódem Avokádo špetka
vejce 2 ks
mléko 200 ml
hladká mouka 100 g
máslo 25 g

Naplň

kořenicí směs Kuře gril Avokádo 2 lžíce
pepř černý mletý Avokádo podle chuti
rukola hrst
slunečnicový olej 1 lžíce
smetana ke šlehání 50 ml
kuřecí prsa 250 g
paprika uzená sladká mletá Avokádo 1 lžička
lučina (nebo jiný čerstvý sýr) 250 g
pečený nebo konfitovaný česnek 5 stroužků
rajčata 100 g
alpská sůl s jódem Avokádo podle chuti

Všechny suroviny na palačinky smíchejte, ideálně vyšlehejte metličkou nebo šlehačem, aby vzniklo hladké těsto. Nechejte minimálně hodinu odležet v lednici. Poté usmažte palačinky.

Lučinu smíchejte se smetanou a pečeným česnekem. Ochuťte solí a pepřem. Namažte na připravené palačinky.

Maso marinujte ve směsi oleje a koření. Opečte na grilu. Nakrájejte na plátky a naskládejte na palačinky. K palačinkám přidejte rukolu a čerstvá rajčata.

Zamotejte a podávejte.

Jak na pečený česnek?

Hlavičce česneku uříznete hlavičku, aby byly vidět jednotlivé stroužky, potřete olivovým olejem, zabalte do alobalu a pečte 30-40 minut v troubě na 200 °C. Vyjměte jej z trouby a nechte chvíli vychladnout. Stroužky česneku můžete snadno vytlačit ze slupek a použít dle potřeby.

Jak na konfitovaný česnek?

Připravte si asi 5 až 10 hlav česneku. Vyloupejte je do misky. Do velkého hrnce nebo pekáče nalijte olivový nebo kvalitní slunečnicový olej a zahřejte ho na plotně na přibližně 80 až 90 °C. Vsypejte do něj oloupané stroužky česneku, můžete přidat i bylinky - skvělý je např. tymián nebo rozmarýn. Přiklopte víkem a vložte do trouby vyhřáté na 90 °C. Konfitujte přibližně hodinu. Nechejte vychladnout a přendejte do sklenic, které se dají zavíčkovat. Zalijte olejem. Skladujte v lednici.

Jestli vám nějaký olej zbyl, můžete ho použít třeba na nakládání masa na gril nebo na výrobu majonézy.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural