Předehřejte troubu na 200 °C.
Olivový olej smíchejte s tekutou marinádou.
Makrely omyjte, osušte a zevnitř i zvenku potřete připravenou marinádou. Do břišní dutiny vložte rybám plátky citronu.
Makrely vložte do pekáče a pečte v předehřáté troubě přibližně 20 minut, dokud nebudou křupavé a plně upečené. Ryby průběžně potírejte výpekem.
Mezitím, co se makrely pečou, připravte přílohu.
Okurky nastrouhejte nahrubo a důkladně je vymačkejte.
V míse smíchejte okurku, utřený česnek, řecký jogurt a citronovou šťávu. Olivový olej smíchejte se salátovou zálivkou. Přidejte trochu vody, podle návodu na obalu. Salát ještě ochuťte solí podle chuti a čerstvým koprem. Nakonec vmíchejte polníček. Nechte chladit v lednici, aby se chutě spojily.
Salát podávejte společně s makrelou.