PEČENÁ MAKRELA SE SALÁTEM A KOPREM

Autor: Bohyně kuchyně
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1 h
Náročnost:
Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

PEČENÁ MAKRELA SE SALÁTEM A KOPREM

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 612
Připravte si pečenou makrelu podle Bohyně kuchyně. Tímto lahodným a zdravým obedem potěšíte celou rodinu.

Makrela

marináda Bylinková Avokádo 1 balení
olivový olej 2 lžíce
očištěné makrely (čerstvé nebo mražené) 4 ks
citron nakrájený na plátky 1 ks

Salát

salátová zálivka Tzatziky Avokádo 1 balení
olivový olej 1 lžíce
česnek 2 stroužky
citrónová šťáva 1 lžíce
himálajská sůl Avokádo 1 lžička
polníček 100 g
velké okurky 2 ks
řecký jogurt 250 g
čerstvý kopr 2 hrsti

Předehřejte troubu na 200 °C.

Olivový olej smíchejte s tekutou marinádou.

Makrely omyjte, osušte a zevnitř i zvenku potřete připravenou marinádou. Do břišní dutiny vložte rybám plátky citronu.

Makrely vložte do pekáče a pečte v předehřáté troubě přibližně 20 minut, dokud nebudou křupavé a plně upečené. Ryby průběžně potírejte výpekem.

Mezitím, co se makrely pečou, připravte přílohu.

Okurky nastrouhejte nahrubo a důkladně je vymačkejte.

V míse smíchejte okurku, utřený česnek, řecký jogurt a citronovou šťávu. Olivový olej smíchejte se salátovou zálivkou. Přidejte trochu vody, podle návodu na obalu. Salát ještě ochuťte solí podle chuti a čerstvým koprem. Nakonec vmíchejte polníček. Nechte chladit v lednici, aby se chutě spojily.

Salát podávejte společně s makrelou.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural