PEČENÁ MAKRELA SE SALÁTEM A KOPREM

Autor: Avokádo
Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

PEČENÁ MAKRELA SE SALÁTEM A KOPREM

Autor: Avokádo

Makrela

Marináda Bylinková Avokádo 1 balení
olivový olej 2 lžíce
očištěné makrely- čerstvé nebo mražené 4
citron nakrájený na plátky 1

Salát

Salátová zálivka Tzatziky Avokádo 1 balení
olivový olej 1 lžíce
stroužky česneku 2
citrónová šťáva 1 lžíce
Himálajská sůl Avokádo
polníček 100 g
velké okurky 2
řecký jogurt 250 g
čerstvý kopr 2 hrsti

Předehřejte troubu na 200 °C.

Olivový olej smíchejte s tekutou marinádou Bylinkovou.

Makrely omyjte, osušte a zevnitř i zvenku potřete potřete marinádou s olivovým olejem.

Do břišní dutiny vložte plátky citronu.

Makrely vložte do pekáče a pečte v předehřáté troubě přibližně 20 minut, dokud nebudou křupavé a plně upečené. Průběžně potírejte výpekem.

Mezitím, co se makrely pečou, připravte přílohu.

Okurky nastrouhejte nahrubo a důkladně je vymačkejte.

V míse smíchejte okurku, utřený česnek, řecký jogurt a citronovou šťávu. Olivový olej smíchejte se salátovou zálivkou Avokádo. Přidejte trochu vody, podle návodu na obalu. Salát ještě ochuťte solí podle chuti a čerstvým koprem. Nakonec vmíchejte polníček. Nechte chladit v lednici, aby se chutě spojily.

Podávejte salát společně s makrelou.

Ohodnoťte recept