KRÉMOVÁ BROKOLICOVÁ POLÉVKA

Autor: Avokádo
Druh jídla: Polévky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

KRÉMOVÁ BROKOLICOVÁ POLÉVKA

Autor: Avokádo

Suroviny

olivový olej 2 lžíce
stroužky česneku 2
Italské bylinky Avokádo 1 lžička
smetana na vaření 200 ml
Pepř barevný celý Mlýnek Avokádo
Himálajská sůl Avokádo
brokolice (čerstvá nebo mražená) 500 g
středně velká cibule 1
zeleninový vývar 1 l

V hlubokém hrnci rozehřejte olivový olej a přidejte nakrájenou cibuli. Restujte, dokud nebude cibule sklovitá.

Přidejte nasekaný česnek a Italské bylinky, restujte ještě asi minutu, dokud nezačne česnek vonět.

Do hrnce přidejte brokolici, kterou předtím rozdělíte na růžičky. Promíchejte a restujte několik minut.

Zalijte zeleninovým vývarem a vařte, dokud brokolice nebude měkká, přibližně 15-20 minut.

Jakmile je brokolice vařená, použijte ponorný mixér a polévku rozmixujte do hladka.

Přilijte smetanu, promíchejte a nechte ještě chvíli prohřát. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.

Polévku podávejte teplou, ozdobenou třeba opečenými růžičkami brokolice, skvěle chutnají i vypadají cherry rajčata. Ještě můžete lehce posypat parmezánem.

Ohodnoťte recept