ZAPEČENÝ TOAST S KVĚTÁKEM A SLANINOU

Autor: Bohyně kuchyně
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 45 min
Náročnost:
Druh jídla: Předkrmy a chuťovky
Příležitost: Nečekaná návštěva
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Opékání

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

ZAPEČENÝ TOAST S KVĚTÁKEM A SLANINOU

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 610
Originální zapečené tousty v podání Bohyně kuchyně poslouží jako skvělý předkrm k vínu. A budete za hvězdy, nečekaná návštěva si pochutná.

Suroviny

hořčice Delikates Avokádo 2 lžičky
alpská sůl s jódem Avokádo špetka
smetana ke šlehání 150 ml
pepřové koření Avokádo špetka
anglická slanina 140 g
květák 200 g
krajíc chleba 6 ks
smetanový sýr 3 lžíce
gouda 100 g

Do suché pánve vsypejte kostičky slaniny a květák rozebraný na opravdu malé růžičky. Opékejte společně dokud slanina nebude křupavá. Pustí tuk, na kterém se budou opékat i růžičky květáku. Ochuťte solí a pepřem. Promíchejte a ještě chvilku opékejte.

Zalijte smetanou a za stálého míchání nechejte smetanu zhoustnout. Přidejte také smetanový sýr a hořčici.

Promíchejte a ještě chvilku povařte, dokud směs nezhoustne.

Na připravené krajíce chleba navrstvěte květákovou směs.

Zasypejte nastrouhaným sýrem.

Zapečte v troubě, na funkci grilování. Nechejte zapéct do zezlátnutí a ihned podávejte.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural