ZAPEČENÝ TOAST S KVĚTÁKEM

Autor: Avokádo
Druh jídla: Předkrmy a chuťovky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Opékání

Tipy k dochucení

ZAPEČENÝ TOAST S KVĚTÁKEM

Autor: Avokádo

Suroviny

Hořčice Delikates Avokádo 2 lžičky
Alpská sůl s jódem Avokádo
smetana ke šlehání 150 ml
Pepřové koření Avokádo 1 lžička
anglická slanina 140 g
květák 200 g
krajíc chleba 6
smetanový sýr 3 lžíce
gouda 100 g

Do suché pánve vsypejte kostičky slaniny a květák rozebrané na opravdu malé růžičky. Opékejte společně dokud slanina nebude křupavá. Pustí tuk, na kterém se budou opékat i růžičky květáku. Ochuťte solí a pepřovým kořením. Promíchejte a ještě chvilku opékejte.

Zalijte smetanou a za stálého míchání nechejte smetanu zhoustnout. Přidejte také smetanový sýr a hořčici.

Promíchejte a ještě chvilku provařte, dokud směs nezhoustne.

Na připravené krajíce chleba navrstvěte květákovou směs.

Zasypejte nastrouhaným sýrem.

Zapečte v troubě, ve které jste zapnuli gril. Nechejte zapéct do zezlátnutí.

Ihned podávejte.

Ohodnoťte recept