Dušená telecí kýta s tymiánem, italskými gnocchi a rukolou

Autor: Avokádo
Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Dušená telecí kýta s tymiánem, italskými gnocchi a rukolou

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

Pepř černý mletý Avokádo
Alpská sůl s jódem Avokádo
smetana (36%) 100 ml
telecí kýta (každá cca 250 g) 4 plátky
kořenová zelenina
oloupaná rajčata 1 plechovka
rukola 1 svazek
hovězí vývar 1 l

Marináda:

olivový olej 100 ml
Česneková sůl Avokádo
Pepř černý mletý Avokádo
Tymián Avokádo 1 lžička koření

Italské gnocchi:

Bazalka Avokádo špetka koření
olivový olej 1 lžíce
středně velké brambory ve slupce 4
parmezán 40 g
hladká mouka 50 g
vejce 2
Alpská sůl s jódem Avokádo

Omyté a očištěné telecí naložíme do olivového oleje s tymiánem, česnekem, solí a pepřem. Asi po 3 hodinách je osmažíme v hrnci dozlatova a zalijeme vývarem. Zeleninu a rukolu nakrájíme nahrubo, osmažíme na pánvi a přidáme do vařicího se masa. Všechno osolíme a opepříme. Až je maso měkké přidáme rajčata a vše krátce vaříme.

Brambory omyjeme, osušíme a pečeme ve slupce asi 40 minut při teplotě 140 °C. Po vychladnutí je oloupeme a jemně semeleme, abychom získali co nejhladší konzistenci pyré, přidáme nastrouhaný parmezán, mouku, bazalku, vejce a sůl. Zaděláme těsto a vytvarujeme válečky, které rozkrájíme na plátky jako knedlíky. Vaříme v osolené vodě s olivovým olejem, až vyplavou navrch.

Maso vyjmeme a necháme odležet na teplém místě. Zeleninu rozmixujeme a přidáme na  zjemnění smetanu.  Podáváme s masem a horkými gnocchi.

Ohodnoťte recept