Dušená telecí kýta s tymiánem a domácími gnocchi

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 min
Náročnost:
Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Dušená telecí kýta s tymiánem a domácími gnocchi

Autor: Avokádo ID receptu: 61
Nebojte se udělat si italské gnocchi vlastnoručně. Chutnají skvěle a báječně se doplňují s telecí kýtou.

Suroviny

pepř černý mletý Avokádo
alpská sůl s jódem Avokádo
smetana (36%) 100 ml
telecí kýta (každá cca 250 g) 4 plátky
kořenová zelenina
oloupaná rajčata 1 plechovka
rukola 1 svazek
hovězí vývar 1 l

Marináda

olivový olej 100 ml
česneková sůl Avokádo
pepř černý mletý Avokádo
tymián Avokádo 1 lžička koření

Italské gnocchi

bazalka Avokádo špetka koření
olivový olej 1 lžíce
středně velké brambory ve slupce 4 ks
parmezán 40 g
hladká mouka 50 g
vejce 2 ks
alpská sůl s jódem Avokádo

Omyté a očištěné telecí naložíme do olivového oleje s tymiánem, česnekem, solí a pepřem. Asi po 3 hodinách je osmažíme v hrnci dozlatova a zalijeme vývarem. Zeleninu a rukolu nakrájíme nahrubo, osmažíme na pánvi a přidáme do vařicího se masa. Všechno osolíme a opepříme. Až je maso měkké přidáme rajčata a vše krátce vaříme.

Brambory omyjeme, osušíme a pečeme ve slupce asi 40 minut při teplotě 140 °C. Po vychladnutí je oloupeme a jemně semeleme, abychom získali co nejhladší konzistenci pyré. Přidáme nastrouhaný parmezán, mouku, bazalku, vejce a sůl. Zaděláme těsto a vytvarujeme válečky, které rozkrájíme na plátky jako knedlíky. Vaříme v osolené vodě s olivovým olejem, až vyplavou navrch.

Maso vyjmeme a necháme odležet na teplém místě. Zeleninu rozmixujeme a přidáme na zjemnění smetanu. Podáváme s masem a horkými gnocchi.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural