REBARBOROVÝ KOLÁČ S DROBENKOU

Autor: Bohyně kuchyně
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: 1 h 30 min
Náročnost:
Druh jídla: Dezerty a moučníky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

REBARBOROVÝ KOLÁČ S DROBENKOU

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 609
Myslíte si, že nejlepší rebarborový koláč umí jen vaše babička? Potěště všechny tímto lahodným a jednoduchým receptem od Bohyně kuchyně.

Drobenka

rozmarýn Avokádo 1 lžička
třtinový cukr 120 g
polohrubá mouka 150 g
máslo 150 g
ovesné nebo špaldové vločky 150 g

Tvarohová náplň

vejce 3 ks
polotučný tvaroh 500 g

Do drobenky

vejce 2 ks
moučkový cukr 3 lžíce
kypřicí prášek do pečiva 1 lžička
třtinový cukr 80 g
rebarbora nakrájená na špalíčky 400 g

Nejprve si připravte drobenku. Smíchejte všechny suroviny, které na ni potřebujete. Vznikne vám sypká směs o váze necelých 600 g. 200 g drobenky nechejte stranou a do zbytku přimíchejte vejce a prášek do pečiva.

Připravte si rozevírací dortovou formu o průměru cca 23 cm. Dno vyložte pečícím papírem a okraje formy vymažte máslem a vysypejte polohrubou moukou.

Na dno formy natlačte těsto, které vzniklo přidáním vajíčka do drobenky. Na těsto naskládejte špalíčky rebarbory a pocukrujte je.

Tvaroh vyšlehejte s vejci a cukrem. Zalijte rebarboru a nahoru rozprostřete zbytek drobenky.

Pečte v troubě předehřáté na 180 °C, 40 až 50 minut. Povrch koláče bude zlatavý a když zatlačíte na střed, bude pevnější.

Koláč vyndejte z trouby a nechejte úplně vychladnout, klidně i pár hodin. Krájejte ostrým nožem.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural