KRÉMOVÁ KVĚTÁKOVÁ POLÉVKA

Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: 1 h
Náročnost:
Druh jídla: Polévky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

KRÉMOVÁ KVĚTÁKOVÁ POLÉVKA

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 608
Lahodná květáková polévka, která v podání Bohyně kuchyně odbourá předsudky ze školní jídelny. Nezapomeňte dochutit muškátovým oříškem.

Suroviny

cibule 1 ks
máslo 4 lžíce
hladká mouka 2 lžíce
muškatový ořech mletý Avokádo špetka
květák 1 ks
kořenicí směs Steak se zeleným a růžovým pepřem Avokádo 2 lžičky
smetana 250 ml
voda 400 ml
čerstvá petrželová nať na ozdobení

Květák rozeberte na růžičky. Silný stonek nakrájejte na kousky.

Dejte vařit do osolené vody a uvařte doměkka. Uvařený květák rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. V menším hrnci rozehřejte máslo, vsypejte na něj nadrobno pokrájenou cibuli a pár minut opékejte. Cibule by neměla ztmavnout, jen zesklovatět.

Vsypejte směs koření, ještě minutu opékejte a nakonec vmíchejte hladkou mouku. Zalijte smetanou, promíchejte a vlijte do rozmixovaného květáku a ještě jednou promixujte tyčovým mixérem. Dochuťte muškátovým oříškem a 20 minut provařte. Ochutnejte a dochuťte.

Polévku ozdobte zelenou petrželovou natí a trochou koření.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural