KRÉMOVÁ KVĚTÁKOVÁ POLÉVKA

Autor: Avokádo
Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

KRÉMOVÁ KVĚTÁKOVÁ POLÉVKA

Autor: Avokádo

Suroviny

cibule 1
máslo 4 lžíce
hladká mouka 2 lžíce
Muškatový ořech mletý Avokádo špetka koření
květák 1
kořenící směs Steak se zeleným a růžovým pepřem Avokádo 2 lžičky
smetana 250 ml
voda 400 ml
čerstvá petrželová nať

Květák rozeberte na kousky. Silný stonek nakrájejte na kousky.

Dejte vařit do osolené vody a uvařte doměkka. Uvařený květák rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. V menším hrnci rozehřejte máslo, vsypejte na něj nadrobno pokrájenou cibuli a pár minut opékejte. Cibule by neměla ztmavnout, jen zesklovatět. Vsypejte směs koření, ještě minutu opékejte a nakonec vmíchejte hladkou mouku. Zalijte smetanou, promíchejte a vlijte do rozmixovaného květáku a ještě jednou promixujte tyčovým mixérem. Dochuťte muškátovým oříškem a 20 minut provařte. Ochutnejte a dolaďte chuť podle sebe.

Polévku ozdobte zelenou petrželovou natí a trochou koření.

Ohodnoťte recept