SALÁT SE ZELENÝM CHŘESTEM

Autor: Avokádo
Druh jídla: Saláty a zálivky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Jaro
Způsob přípravy: Opékání

Tipy k dochucení

SALÁT SE ZELENÝM CHŘESTEM

Autor: Avokádo

Suroviny

Salátová zálivka Italská Avokádo 1 balení
Mořská sůl Mlýnek Avokádo
salátová okurka 1
olivový olej
jarní cibulka 3
Pepř barevný Mlýnek Avokádo
ředkvičky svazek
zelený pepř 10 stonky
polníček 125 g
cottage 200 g

Ze zeleného chřestu odkrojte konce stonků. Stačí opravdu kousek, asi 1 cm. Tyto konce jsou suché, zdřevnatělé. Zbytek stonku nakrájejte na špalíčky, až k hlavičce chřestu. Tu nechejte stranou. Zbylé části stonku dejte opékat na trošku olivového oleje, ochuťte solí a pepřem. Opékejte asi 5 minut.

Připravte si větší mísu. Do ní dejte opečené části chřestu, nakrájenou salátovou okurku, ředkvičky, jarní cibulku. Nakonec vsypejte polníček a syrové chřestové hlavičky. Promíchejte.

Salátovou zálivku si připravte podle návodu na obalu. Na uvedené množství použijte 1 až 2 balíčky zálivky, podle chuti.

Zalijte připravený salát a znovu promíchejte.

Podávejte ihned. Každou porci ještě dolaďte kopečkem sýra cottage, který do salátu vmíchejte.

Ohodnoťte recept