SALÁT SE ZELENÝM CHŘESTEM

Autor: Bohyně kuchyně
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 min
Náročnost:
Druh jídla: Saláty a zálivky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Jaro
Způsob přípravy: Opékání

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

SALÁT SE ZELENÝM CHŘESTEM

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 606
Svěží jarní salát s chřestem oceníte jako přílohu, nebo si jej vychutnejte jako zdravou večeři. Bohyně kuchyně podává tento salát ještě se sýrem cottage pro zvýraznění chutě.

Suroviny

salátová zálivka Italská Avokádo 1 balení
mořská sůl Mlýnek Avokádo ½ lžičky
salátová okurka 1 ks
olivový olej 1 lžíce
jarní cibulka 3 ks
pepř barevný Mlýnek Avokádo podle chuti
ředkvičky svazek
zelený pepř 10 stonky
polníček 125 g
cottage 200 g

Ze zeleného chřestu odkrojte konce stonků, stačí asi 1 cm. Tyto konce jsou suché, zdřevnatělé. Zbytek stonku nakrájejte na špalíčky, až k hlavičce chřestu. Tu si nechejte stranou. Zbylé části stonku dejte opékat na trošku olivového oleje, ochuťte solí a pepřem. Opékejte asi 5 minut.

Připravte si větší mísu. Do ní dejte opečené části chřestu, nakrájenou salátovou okurku, ředkvičky, jarní cibulku. Nakonec vsypejte polníček a syrové chřestové hlavičky. Promíchejte.

Salátovou zálivku si připravte podle návodu na obalu. Na uvedené množství použijte 1 až 2 balíčky zálivky, podle chuti.

Zalijte připravený salát a znovu promíchejte.

Podávejte ihned. Každou porci ještě dolaďte kopečkem sýra cottage, který do salátu vmíchejte.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural