SALÁT SE ZELENÝM CHŘESTEM

SALÁT SE ZELENÝM CHŘESTEM
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 min
Náročnost: 1
Druh jídla: Saláty a zálivky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Jaro
Způsob přípravy: Opékání

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

star star star star star
favorite Přidat do oblíbených

SALÁT SE ZELENÝM CHŘESTEM

Autor: Bohyně kuchyněID receptu: 606
Svěží jarní salát s chřestem oceníte jako přílohu, nebo si jej vychutnejte jako zdravou večeři. Bohyně kuchyně podává tento salát ještě se sýrem cottage pro zvýraznění chutě.

Suroviny

salátová zálivka Italská Avokádo 1 balení
mořská sůl s jodem v mlýnku Avokádo ½ lžičky
okurka salátová 1 ks
olej olivový 1 lžíce
cibulka jarní 3 ks
pepř barevný celý v mlýnku Avokádo podle chuti
ředkvičky svazek
zelený pepř 10 stonky
polníček 125 g
cottage 200 g

Ze zeleného chřestu odkrojte konce stonků, stačí asi 1 cm. Tyto konce jsou suché, zdřevnatělé. Zbytek stonku nakrájejte na špalíčky, až k hlavičce chřestu. Tu si nechejte stranou. Zbylé části stonku dejte opékat na trošku olivového oleje, ochuťte solí a pepřem. Opékejte asi 5 minut.

Připravte si větší mísu. Do ní dejte opečené části chřestu, nakrájenou salátovou okurku, ředkvičky, jarní cibulku. Nakonec vsypejte polníček a syrové chřestové hlavičky. Promíchejte.

Salátovou zálivku si připravte podle návodu na obalu. Na uvedené množství použijte 1 až 2 balíčky zálivky, podle chuti.

Zalijte připravený salát a znovu promíchejte.

Podávejte ihned. Každou porci ještě dolaďte kopečkem sýra cottage, který do salátu vmíchejte.

Ohodnoťte recept

star star star star star
favorite Přidat do oblíbených
Logo AvokádoLogo KucharekLogo It‘s Natural