PIKANTNÍ KUŘECÍ KOUSKY SE ZÁZVOREM A CHILLI
Tip pro milovníky asijské kuchyně v podání Bohyně kuchyně. Křupavé pikantní kuřecí kousky se zázvorem, sezamem a rýží vás uchvátí.
Suroviny
olej
2
lžíce
mořská sůl Mlýnek Avokádo
½
lžičky
čerstvý koriandr
na posypání
kuřecí prsa
500
g
sezamové semínko
2
lžíce
pepř černý mletý Avokádo
podle chuti
Těstíčko
chilli mleté Avokádo
½
lžičky
zázvor mletý Avokádo
2
lžičky
vejce
1
ks
hladká mouka
3
lžíce
solamyl
4
lžíce
voda
100
ml
Omáčka
sojová omáčka
3
lžíce
červené víno
3
lžíce
kečup
3
lžíce
třtinový cukr
3
lžíce
sweet chilli sauce
3
lžíce
Na zahuštění
solamyl
2
lžíce
voda
150
ml
Kuřecí maso očistěne a nakrájejte na menší kousky a ochuťte solí a pepřem.
Ze všech surovin umíchejte těstíčko a vsypejte do něj připravené kousky masa a promíchejte, aby se pěkně obalily.
Smažte ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.
Omáčku připravte smícháním všech uvedených surovin. Vlijte do připravené suché pánvičky, přiveďte k varu. Zahustěte vodou smíchanou se solamylem. Provařte.
Do omáčky dejte osmažené kuřecí kousky.
Promíchejte a přidejte sezam, který jste předem lehce opražili na suché pánvičce.
Podávejte s rýží, posypané čerstvým koriandrem.