VEPŘOVÁ PANENKA V OŘECHOVÉ KRUSTĚ

Autor: Avokádo
Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

VEPŘOVÁ PANENKA V OŘECHOVÉ KRUSTĚ

Autor: Avokádo

Suroviny

kořenící směs Gurmán Avokádo 2 lžíce
Alpská sůl s jódem Avokádo
olivový olej
Alpská sůl s jódem Avokádo 1 lžička
smetana ke šlehání 50 ml
vepřová panenka 800 g
máslo 50 g
lískooříškové kostky (nebo nasekané lískové oříšky) 150 g
topinambur 500 g

Vepřovou panenku nakrájejte na špalíčky dlouhé asi 6 cm. Na ochucení použijte 1 lžíci směsi koření Gurmán a 1 lžičku soli. Špalíčky panenky ochuťte ze všech stran.

Na rozehřátou pánvičku nalijte trochu kvalitního olivového oleje. Opečte na něm panenku ze všech stran.

V misce nebo hlubokém talířku smíchejte lískooříškové kostky nebo nasekané lískové oříšky spolu s druhou lžící směsi koření Gurmán. V této směsi obalte horké, opečené špalíčky panenky. Uložte do připraveného pekáčku s víkem. Přiklopte a vložte do trouby vyhřáté na 200 °C. Pekáč v troubě nechejte 10 minut a poté vyndejte ven a dalších 10 minut nechejte maso odpočívat přiklopené.

Topinambury uvařte v osolené vodě doměkka. Poté je rozmixujte tyčovým mixérem nebo v mixéru spolu s máslem a horkou smetanou. Do hotového pyré vmíchejte lískové oříšky, které opadaly do pekáčku z masa a také vypečenou šťávu z masa.

Podávejte společně.

Ohodnoťte recept