VEPŘOVÁ PANENKA V OŘECHOVÉ KRUSTĚ

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 45 min
Náročnost:
Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

VEPŘOVÁ PANENKA V OŘECHOVÉ KRUSTĚ

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 603
Pro slavnostní příležitosti je panenka skvělou volbou - s oříšky chutná velmi zajímavě. S tímto receptem od Bohyně kuchyně můžete oživit každé slávnostní menu.

Suroviny

kořenicí směs Gurmán Avokádo 1 lžíce
alpská sůl s jódem Avokádo podle chuti
olivový olej trochu
smetana ke šlehání 50 ml
vepřová panenka 800 g
máslo 50 g
lískooříškové kostky (nebo nasekané lískové oříšky) 150 g
topinambur 500 g

Vepřovou panenku nakrájejte na špalíčky dlouhé asi 6 cm. Na ochucení použijte 1 lžíci směsi koření a 1 lžičku soli. Špalíčky panenky ochuťte ze všech stran.

Na rozehřátou pánvičku nalijte trochu kvalitního olivového oleje. Opečte na něm panenku ze všech stran.

V misce nebo hlubokém talířku smíchejte lískooříškové kostky nebo nasekané lískové oříšky spolu s druhou lžící směsi koření. V této směsi obalte horké, opečené špalíčky panenky.

Uložte do připraveného pekáčku s víkem. Přiklopte a vložte do trouby vyhřáté na 200 °C. Pekáč v troubě nechejte 10 minut a poté vyndejte ven a dalších 10 minut nechejte maso odpočívat přiklopené.

Topinambury uvařte v osolené vodě doměkka. Poté je rozmixujte tyčovým mixérem nebo v mixéru spolu s máslem a horkou smetanou. Do hotového pyré vmíchejte lískové oříšky, které opadaly do pekáčku z masa i s vypečenou šťávou z masa.

Podávejte společně.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural