Vepřovou panenku nakrájejte na špalíčky dlouhé asi 6 cm. Na ochucení použijte 1 lžíci směsi koření a 1 lžičku soli. Špalíčky panenky ochuťte ze všech stran.
Na rozehřátou pánvičku nalijte trochu kvalitního olivového oleje. Opečte na něm panenku ze všech stran.
V misce nebo hlubokém talířku smíchejte lískooříškové kostky nebo nasekané lískové oříšky spolu s druhou lžící směsi koření. V této směsi obalte horké, opečené špalíčky panenky.
Uložte do připraveného pekáčku s víkem. Přiklopte a vložte do trouby vyhřáté na 200 °C. Pekáč v troubě nechejte 10 minut a poté vyndejte ven a dalších 10 minut nechejte maso odpočívat přiklopené.
Topinambury uvařte v osolené vodě doměkka. Poté je rozmixujte tyčovým mixérem nebo v mixéru spolu s máslem a horkou smetanou. Do hotového pyré vmíchejte lískové oříšky, které opadaly do pekáčku z masa i s vypečenou šťávou z masa.
Podávejte společně.