JARNÍ SALÁT S UZENOU MAKRELOU A VEJCI

Autor: Bohyně kuchyně
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 20 min
Náročnost:
Druh jídla: Saláty a zálivky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Jaro
Způsob přípravy: Bez vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

JARNÍ SALÁT S UZENOU MAKRELOU A VEJCI

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 602
Mnohem jednodušší a barevnější jarní salát pro milovníky ryb od Bohyně kuchyně. Snadno a rychle vykouzlíte lehký a zdravý pokrm.

Suroviny

salátová zálivka Francouzská Avokádo 2 balení
olivový olej 1 lžíce
mrkev 2 ks
pepř barevný Mlýnek Avokádo špetka
himálajská sůl Avokádo špetka
ředkvičky svazek
velká uzená makrela 1 ks
vejce uvařená natvrdo 4 ks
velké kedlubny 2 ks
listový salát nebo baby špenát 150 g
červená a žlutá cherry rajčátka 250 g
brokolice lehce uvařená v páře 200 g

Makrelu oberte od kostí a natrhejte na větší kousky. Vajíčka oloupejte, rozkrojte napůl. Osolte a opepřete.

Zeleninu omyjte a nakrájejte na plátky, na poloviny, na čtvrtky, rozeberte na růžičky. Všechnu zeleninu dejte společně do velké mísy.

Francouzskou zálivku připravte podle návodu na obalu - smíchejte s vodou a olivovým olejem.

Přelijte zeleninu v míse a promíchejte. Rozdělte na porce a nahoru přidejte makrelu a vejce.

Ihned podávejte.

Zeleninu můžete obměňovat podle své chuti a aktuálních zásob.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural