JARNÍ SALÁT S UZENOU MAKRELOU A VEJCI
Autor: Bohyně kuchyně
ID receptu: 602
Mnohem jednodušší a barevnější jarní salát pro milovníky ryb od Bohyně kuchyně. Snadno a rychle vykouzlíte lehký a zdravý pokrm.
Suroviny
salátová zálivka Francouzská Avokádo
2
balení
olivový olej
1
lžíce
mrkev
2
ks
pepř barevný Mlýnek Avokádo
špetka
himálajská sůl Avokádo
špetka
ředkvičky
svazek
velká uzená makrela
1
ks
vejce uvařená natvrdo
4
ks
velké kedlubny
2
ks
listový salát nebo baby špenát
150
g
červená a žlutá cherry rajčátka
250
g
brokolice lehce uvařená v páře
200
g
Makrelu oberte od kostí a natrhejte na větší kousky. Vajíčka oloupejte, rozkrojte napůl. Osolte a opepřete.
Zeleninu omyjte a nakrájejte na plátky, na poloviny, na čtvrtky, rozeberte na růžičky. Všechnu zeleninu dejte společně do velké mísy.
Francouzskou zálivku připravte podle návodu na obalu - smíchejte s vodou a olivovým olejem.
Přelijte zeleninu v míse a promíchejte. Rozdělte na porce a nahoru přidejte makrelu a vejce.
Ihned podávejte.
Zeleninu můžete obměňovat podle své chuti a aktuálních zásob.