RAJSKÁ POLÉVKA S PARMEZÁNOVÝMI NOKY

Autor: Bohyně kuchyně
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: 30 min
Náročnost:
Druh jídla: Polévky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

RAJSKÁ POLÉVKA S PARMEZÁNOVÝMI NOKY

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 601
Tomatová polévka, která vás svou chutí zavede rovnou do italského toskánka. Recept pro vás ale připravila česká foodblogerka Bohyně kuchyně.

Suroviny

petrželová nať Avokádo 1 lžíce
cibule 1 ks
máslo 2 lžíce
pepř barevný Mlýnek Avokádo špetka
alpská sůl s jódem Avokádo 1 lžička
mrkev 100 g
petržel 50 g
rajčatová passata 700 g
řapíkatý celer 1 stonek
masový vývar 400 g

Parmezánové noky

petrželová nať Avokádo 1 lžíce
alpská sůl s jódem Avokádo špetka
vejce 2 ks
polohrubá mouka 2 lžíce
jemně nastrouhaný parmezán 150 g

V hrnci rozpusťte máslo a dejte na něj opékat nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou petržel a mrkev. Po chvilce přidejte i na kousky nakrájený celer. Promíchejte a opékejte, dokud nezačne zelenina zlátnout.

Zalijte vývarem a také rajčatovou passatou. Promíchejte a ochuťte solí, petrželovou natí a čerstvě mletým černým pepřem.

Vařte 15 minut a poté rozmixujte dohladka. Podávejte s parmezánovými noky.

Suroviny na noky smíchejte. Vytvořte těstíčko, které nebude ani řídké, ani příliš husté.

Do hrnce dejte vařit osolenou vodu. Teplotu nastavte tak, aby voda jen lehce probublávala. Za pomoci dvou malých lžiček tvarujte noky, které ze lžičky opatrně vkládejte rovnou do vody. Vařte asi 2 minuty. Sceďte a podávejte v rajské polévce.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural