VELIKONOČNÍ KOLÁČ SE ŠPENÁTEM A VEJCI

Autor: Bohyně kuchyně
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: 1 h 5 min
Náročnost:
Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Velikonoce
Sezóna: Velikonoce
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

VELIKONOČNÍ KOLÁČ SE ŠPENÁTEM A VEJCI

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 600
Velikonoční koláč se špenátem a vejci je skvělým způsobem, jak připravit slavnostní a zároveň zdravý pokrm pro velikonoční období. Tento koláč v podaní Bohyně kuchyně kombinuje svěží chuť špenátu s jemnou ricottou a symbolem jara – vejci.

Suroviny

kořenicí směs Špagety Avokádo 2 lžíce
mořská sůl Mlýnek Avokádo ½ lžičky
stroužky česneku 2 ks
cibule 1 ks
vejce 1 ks
pepř barevný Mlýnek Avokádo podle chuti
muškatový ořech mletý Avokádo špetka
nastrouhaná gouda 250 g
listové těsto 1 balení
čerstvý špenát 500 g
ricotta 250 g
vařená oloupaná vejce 6 ks

Předehřejte troubu na 180°C. Formu na koláč vymažte olejem nebo máslem a vyložte ji listovým těstem.

Připravte si náplň. Na drobno nakrájenou cibuli a česnek opečte dozlatova na olivovém oleji. Nechejte lehce vychladnout. Špenát rozmixujte a vmíchejte do něj ricottu, vejce a orestovanou cibuli s česnekem. Ochuťte směsí koření, špetkou muškátového oříšku a důkladně promíchejte. Ochutnávejte a podle chuti přidejte ještě i sůl a pepř.

Přidejte nastrouhanou goudu.

Do připravené formy s těstem rozprostřete špenátovou směs. Do této směsi vmáčkněte vařená vejce, kolem dokola, po okraji formy.

Pečte v předehřáté troubě 45 minut, nebo dokud náplň neztuhne a povrch nezíská zlatavou barvu.

Koláč nechejte před krájením chvilku odpočinout. Podávejte teplý nebo studený. Skvěle chutná se salátem.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural