VELIKONOČNÍ KOLÁČ SE ŠPENÁTEM A VEJCI

Autor: Avokádo
Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Velikonoce
Sezóna: Velikonoce
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

VELIKONOČNÍ KOLÁČ SE ŠPENÁTEM A VEJCI

Autor: Avokádo

Suroviny

kořenící směs Špagety Avokádo 2 lžíce
Mořská sůl Mlýnek Avokádo
stroužky česneku 2
cibule 1
vejce 1
Pepř barevný Mlýnek Avokádo
Muškatový ořech mletý Avokádo špetka
nastrouhaná gouda 250 g
listové těsto 1 balení
čerstvý špenát 500 g
ricotta 250 g
vařená oloupaná vejce 6

Velikonoční koláč se špenátem a vejci je skvělým způsobem, jak připravit slavnostní a zároveň zdravý pokrm pro velikonoční období. Tento koláč kombinuje svěží chuť špenátu s jemnou ricottou a symbolem jara - vejci.

Předehřejte troubu na 180°C. Formu na koláč vymažte olejem nebo máslem a vyložte ji listovým těstem.

Připravte si náplň. Na středně vysokou teplotu osmahněte na olivovém oleji cibuli a česnek dozlatova. Nechejte lehce prochladnout. Špenát rozmixujte a vmíchejte do něj ricottu, vejce a orestovanou cibuli s česnekem. Ochuťte směsí koření Špagety, špetkou muškátového oříšku a důkladně promíchejte. Ochutnávejte a podle chuti přidejte ještě i sůl a pepř.

Přidejte nastrouhanou goudu.

Do připravené formy s těstem rozprostřete špenátovou směs. Do této směsi vmáčkněte vařená vejce, kolem dokola, po okraji formy.

Pečte v předehřáté troubě 45 minut, nebo dokud náplň neztuhne a povrch nezíská zlatavou barvu.

Koláč nechejte před krájením chvilku odpočinout. Podávejte teplý nebo studený. Skvěle chutná se salátem.

Ohodnoťte recept