Hovězí guláš s cizrnou a rajčaty

Autor: Avokádo
Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Hovězí guláš s cizrnou a rajčaty

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

Pepř černý mletý Avokádo
Bobkový list Avokádo
Skořice mletá Avokádo
Kmín drcený Avokádo
česnek 3 stroužky
uzený bůček nakrájený na nudličky 100 g
hovězí vývar 100 ml
červená paprika nakrájena na nudličky 1
červená cibule nakrájená na proužky 1
bílá cibule nakrájená na proužky 1
hovězí maso 600 g
rajčata nakrájená na kostičky a oloupaná 200 g
cizrna (1 plechovka) 200 g
mrkev nakrájená na nudličky 1
žampiony nakrájené na plátky 8
bílý jogurt 4 lžíce
červené víno 100 ml
čerstvý koriandr 1 snítka

Marináda:

olivový olej 100 ml
kořenící směs Guláš Avokádo 1 balení

Omyté, očištěné a osušené maso nakrájíme na větší kostky. Naložíme do olivového oleje společně s kořenícím přípravkem Guláš a necháme 1 hodinu odležet. Takto připravené maso osmažíme na olivovém oleji dozlatova, přidáme bílou a červenou cibuli, uzený bůček, mrkev, papriku, žampiony, česnek a koření. Vše smažíme, zalijeme vínem a vývarem a dusíme asi 40 minut. Následně přidáme rajčata, cizrnu, dochutíme a přidáme nasekaný koriandr.

Takto připravený guláš podáváme s jogurtem.

Ohodnoťte recept