Hovězí guláš s cizrnou a rajčaty

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 120 min
Náročnost:
Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Hovězí guláš s cizrnou a rajčaty

Autor: Avokádo ID receptu: 60
Hledáte dokonalé poctivé jídlo plné chutí, které zahřeje a zasytí? Uvařte si tento guláš.

Suroviny

pepř černý mletý Avokádo
bobkový list Avokádo
skořice mletá Avokádo
kmín drcený Avokádo
česnek 3 stroužky
uzený bůček nakrájený na nudličky 100 g
hovězí vývar 100 ml
červená paprika nakrájena na nudličky 1 ks
červená cibule nakrájená na proužky 1 ks
bílá cibule nakrájená na proužky 1 ks
hovězí maso 600 g
rajčata nakrájená na kostičky a oloupaná 200 g
cizrna (1 plechovka) 200 g
mrkev nakrájená na nudličky 1 ks
žampiony nakrájené na plátky 8 ks
bílý jogurt 4 lžíce
červené víno 100 ml
čerstvý koriandr 1 snítka

Marináda

olivový olej 100 ml
kořenicí směs Guláš Avokádo 1 balení

Omyté, očištěné a osušené maso nakrájíme na větší kostky. Naložíme do olivového oleje společně s kořením na guláš a necháme 1 hodinu odležet. Takto připravené maso osmažíme na olivovém oleji dozlatova, přidáme bílou a červenou cibuli, uzený bůček, mrkev, papriku, žampiony, česnek a koření. Vše smažíme, zalijeme vínem a vývarem a dusíme asi 40 minut. Následně přidáme rajčata, cizrnu, dochutíme a přidáme nasekaný koriandr.

Takto připravený guláš podáváme s jogurtem.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural