Hovězí guláš s cizrnou a rajčaty
Autor: Avokádo
Suroviny pro 4 osoby:
Pepř černý mletý Avokádo
Bobkový list Avokádo
Skořice mletá Avokádo
Kmín drcený Avokádo
česnek
3
stroužky
uzený bůček nakrájený na nudličky
100
g
hovězí vývar
100
ml
červená paprika nakrájena na nudličky
1
červená cibule nakrájená na proužky
1
bílá cibule nakrájená na proužky
1
hovězí maso
600
g
rajčata nakrájená na kostičky a oloupaná
200
g
cizrna (1 plechovka)
200
g
mrkev nakrájená na nudličky
1
žampiony nakrájené na plátky
8
bílý jogurt
4
lžíce
červené víno
100
ml
čerstvý koriandr
1
snítka
Marináda:
olivový olej
100
ml
kořenící směs Guláš Avokádo
1
balení
Omyté, očištěné a osušené maso nakrájíme na větší kostky. Naložíme do olivového oleje společně s kořenícím přípravkem Guláš a necháme 1 hodinu odležet. Takto připravené maso osmažíme na olivovém oleji dozlatova, přidáme bílou a červenou cibuli, uzený bůček, mrkev, papriku, žampiony, česnek a koření. Vše smažíme, zalijeme vínem a vývarem a dusíme asi 40 minut. Následně přidáme rajčata, cizrnu, dochutíme a přidáme nasekaný koriandr.
Takto připravený guláš podáváme s jogurtem.