Grilované filé z lososa s bílým a zeleným chřestem a tropickým vinaigrette
Autor: Avokádo
Suroviny pro 4 osoby:
zelený chřest
400
g
bílý chřest
600
g
filé z lososa
600
g
Marináda
šťáva z 1 citrónu
kořenící směs Grilovací ďábelské Avokádo
2
lžíce směsi
Alpská sůl s jódem Avokádo
whisky
50
ml
čerstvá máta
několik lístků
Tropická zálivka vinaigrette
filetované mandarinky
50
g
ananas
50
g
filetované pomeranče
50
g
sojová omáčka
100
ml
rýžový ocet podle chuti
filetované grapefruity
50
g
čerstvá máta
5
lístků
nakládaný zázvor
1
lžička
olivový olej
100
ml
limetka
1
Pepř černý celý Avokádo
koření
Chřest uvaříme v mírně osolené vodě se špetkou cukru (každý druh zvlášť).
Očištěné filé z lososa nakrájíme na 4 stejné části a natřeme je marinádou, kterou jsme si předtím z uvedených surovin připravili. Grilujeme lososa asi 15 minut po každé straně.
Ovoce a nakládaný zázvor nakrájíme na malé kostičky a smícháme se zbývajícimi ingrediencemi pro přípravu zálivky. Poté vše rozmixujeme a dochutíme čerstvě pomletým pepřem a rýžovým octem.
Grilovaného lososa klademe na chřest, pokropíme tropickým vinaigrette a přizdobíme čerstvou mátou.