Grilované filé z lososa s chřestem a citrusy
Autor: Avokádo
ID receptu: 6
Netradiční spojení grilovaného lososa s citrusy a jemným chřestem.
Suroviny
zelený chřest
400
g
bílý chřest
600
g
filé z lososa
600
g
Marináda
šťáva z 1 citrónu
kořenicí směs Grilovací ďábelské Avokádo
2
lžíce směsi
alpská sůl s jódem Avokádo
podle chuti
whisky
50
ml
čerstvá máta
několik lístků
Tropická zálivka vinaigrette
filetované mandarinky
50
g
ananas
50
g
filetované pomeranče
50
g
sojová omáčka
100
ml
rýžový ocet
podle chuti
filetované grapefruity
50
g
čerstvá máta
5
lístků
nakládaný zázvor
1
lžička
olivový olej
100
ml
limetka
1
ks
pepř černý celý Avokádo
podle chuti
Chřest uvaříme v mírně osolené vodě se špetkou cukru (každý druh zvlášť).
Očištěné filé z lososa nakrájíme na 4 stejné části a natřeme je marinádou, kterou jsme si předtím z uvedených surovin připravili. Grilujeme lososa asi 15 minut po každé straně.
Ovoce a nakládaný zázvor nakrájíme na malé kostičky a smícháme se zbývajícimi ingrediencemi pro přípravu zálivky. Poté vše rozmixujeme a dochutíme čerstvě pomletým pepřem a rýžovým octem.
Grilovaného lososa klademe na chřest, pokropíme tropickým vinaigrette a přizdobíme čerstvou mátou.