Grilované filé z lososa s bílým a zeleným chřestem a tropickým vinaigrette

Autor: Avokádo
Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Párty
Sezóna: Grilovačka
Způsob přípravy: Grilování

Tipy k dochucení

Grilované filé z lososa s bílým a zeleným chřestem a tropickým vinaigrette

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

zelený chřest 400 g
bílý chřest 600 g
filé z lososa 600 g

Marináda

šťáva z 1 citrónu
kořenící směs Grilovací ďábelské Avokádo 2 lžíce směsi
Alpská sůl s jódem Avokádo
whisky 50 ml
čerstvá máta několik lístků

Tropická zálivka vinaigrette

filetované mandarinky 50 g
ananas 50 g
filetované pomeranče 50 g
sojová omáčka 100 ml
rýžový ocet podle chuti
filetované grapefruity 50 g
čerstvá máta 5 lístků
nakládaný zázvor 1 lžička
olivový olej 100 ml
limetka 1
Pepř černý celý Avokádo koření

Chřest uvaříme v mírně osolené vodě se špetkou cukru (každý druh zvlášť).

Očištěné filé z lososa nakrájíme na 4 stejné části a natřeme je marinádou, kterou jsme si předtím z uvedených surovin připravili. Grilujeme lososa asi 15 minut po každé straně.

Ovoce a nakládaný zázvor nakrájíme na malé kostičky a smícháme se zbývajícimi ingrediencemi pro přípravu zálivky. Poté vše rozmixujeme a dochutíme čerstvě pomletým pepřem a rýžovým octem.

Grilovaného lososa klademe na chřest, pokropíme tropickým vinaigrette a přizdobíme čerstvou mátou.

Ohodnoťte recept