MAKOVEC S POVIDLY

Autor: Avokádo
Druh jídla: Dezerty a moučníky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

MAKOVEC S POVIDLY

Autor: Avokádo

Suroviny

Alpská sůl s jódem Avokádo špetka
Muškatový ořech mletý Avokádo
hladká mouka 150 g
rozpuštěné máslo 100 g
povidle 2 lžíce
prášek do pečiva 1
polotučné mléko 250 ml
bílá špaldová mouka 100 g
mletý mák 250 g
mletý mák 150 g
vejce (oddělené žloutky od bílků) 4

Mák přelijte horkým mlékem a nechte ho asi 15 minut nabobtnat.

V míse smíchejte obě mouky, prášek do pečiva, cukr a půl lžičky muškátového oříšku.

Do směsi přidejte rozpuštěné máslo a žloutky. Dobře promíchejte. Do směsi vmíchejte nabobtnalý mák a povidla.

Bílky ušlehejte se špetkou soli do tuhého sněhu. Sníh z bílků opatrně vmíchejte do těsta, abyste zachovali co nejvíce vzduchových bublinek.

Těsto vlijte do vymazané a moukou vysypané formy. Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 45 minut, nebo dokud není koláč upečený (ověřte špejlí).

Hotový makovec potřete povidly.

Náš tip: Makovec můžete také prokrojit a namazat i uvnitř.

Ohodnoťte recept