Připravte si velký pekáč, litinový hrnec nebo podobnou nádobu, která se dá používat na plotně i v troubě.
Rozehřejte v ní olej a opékejte jehněčí kolínka, pěkně ze všech stran. Vyndejte je ven a místo nich vsypejte do hrnce nahrubo nakrájenou šalotku, nasekaný česnek a všechnu zeleninu. Opékejte dozlatova, na střední teplotu. Ochuťte solí a pepřem. Můžete přidat i trochu tymiánu.
Nakonec vmíchejte i povidla a ještě pět minut opékejte.
Kolínka ochuťte směsí koření a vraťte do hrnce.
Zalijte červeným vínem a zvyšte teplotu. Téměř veškeré víno zprudka vyvařte. Zalijte přibližně 300 ml vody nebo vývaru, přiklopte poklicí a dejte to trouby vyhřáté na 170 °C.
Pečte asi 2,5 až 3 hodiny, dokud nebude maso měkké.
Maso vyndejte z hrnce ven a zbylý obsah rozmixujte dohladka. Dejte do hrnce na plotnu, přilijte smetanu, a vařte asi 5 minut. Nakonec vmíchejte kousek studeného másla.
Podávejte se šťouchanými bramborami, do kterých jste vmíchali sušený medvědí česnek. Pokud je zrovna sezona medvědího česneku, použijte do brambor nasekaný čerstvý medvědí česnek.