RESTOVANÁ ČERVENÁ ŘEPA

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1 h
Náročnost:
Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

RESTOVANÁ ČERVENÁ ŘEPA

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 597
Čerstvá řepa je křupavá a přirozeně sladká, pečená je skvělá jako příloha k masu nebo i samotná jako salát. Vyzkoušejte tip na restovanou červenou řepu od Bohyně kuchyně, jako lehký oběd nebo večeři.

Suroviny

provensálské bylinky Avokádo 1 lžíce
mořská sůl s jodem v mlýnku Avokádo podle chuti
olej olivový 2 lžíce
med 2 lžíce
česnek 3 stroužky
pepř barevný celý v mlýnku Avokádo podle chuti
balzamikový ocet 2 lžíce
červená a žlutá řepa 500 g
středně velké červené cibule 2 ks

Ve velké pánvi, kterou lze použít i v troubě, rozehřejte olivový olej. Plotýnku mějte zapnutou na střední teplotu. Přidejte červenou cibuli nakrájenou na měsíčky. Ihned přidejte také řepu - oloupanou a nakrájenou na kousky tenké asi 3 až 4 mm.

Přidejte nasekaný česnek a restujte dokud řepa trochu nezměkne. Musí však zůstat stále křupavá (trvá to přibližně 10 - 15 minut). Ochuťte provensálskými bylinkami, solí a pepřem.

Přilijte balzamikový ocet a med. Ochutnejte a ještě dolaďte solí a pepřem podle chuti.

Dobře promíchejte, abyste se ujistili, že jsou všechny kousky řepy pokryté marinádou.

Pánev vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte asi 20 minut, nebo dokud řepa není měkká a na okrajích karamelizovaná. Občas promíchejte.

Po upečení vyjměte z trouby a nechte chvilku odpočinout.

Před podáváním můžete přidat listový salát a čerstvé bylinky.

Podávejte ideálně s křupavou bagetou.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural