Ve velké pánvi, kterou lze použít i v troubě, rozehřejte olivový olej. Plotýnku mějte zapnutou na střední teplotu. Přidejte červenou cibuli nakrájenou na měsíčky. Ihned přidejte také řepu - oloupanou a nakrájenou na kousky tenké asi 3 až 4 mm.
Přidejte nasekaný česnek a restujte dokud řepa trochu nezměkne. Musí však zůstat stále křupavá (trvá to přibližně 10 - 15 minut). Ochuťte provensálskými bylinkami, solí a pepřem.
Přilijte balzamikový ocet a med. Ochutnejte a ještě dolaďte solí a pepřem podle chuti.
Dobře promíchejte, abyste se ujistili, že jsou všechny kousky řepy pokryté marinádou.
Pánev vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte asi 20 minut, nebo dokud řepa není měkká a na okrajích karamelizovaná. Občas promíchejte.
Po upečení vyjměte z trouby a nechte chvilku odpočinout.
Před podáváním můžete přidat listový salát a čerstvé bylinky.
Podávejte ideálně s křupavou bagetou.