Hovězí závitky plněné slaninou a kyselou okurkou

Autor: Kucharek
Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Dušení

Tipy k dochucení

Hovězí závitky plněné slaninou a kyselou okurkou

Autor: Kucharek

Suroviny

hovězí plátky (každý o váze asi 120 g) 4
slanina 8 plátků
kyselé okurky nakrájené na nudličky 2
hladká mouka 2 lžíce
najemno nakrájená cibule 1
majoránka 1 lžička
Hovězí bujón Kucharek 500 ml

Marináda

Zeleninové ochucovadlo Kucharek 1 lžíce
Hořčice plnotučná Avokádo 2 lžíce

Maso naklepeme na tenké plátky, vnitřní stranu potřeme marinádou a naklademe okurky se slaninou. To celé stočíme do závitku, který svážeme nití nebo upevníme jehlami. Zavítky poprašíme moukou a osmažíme. Poté dáme do hrnce, zalijeme vývarem a dusíme. Na pánvi osmahneme cibuli, kterou přidáme do masa. Dále přidáme majoránku a ochucovadlo Kucharek dle chuti a dusíme dokud maso nezměkne. Přibližně 1,5hod.

Ohodnoťte recept