Hovězí závitky plněné slaninou a kyselou okurkou
Autor: Kucharek
ID receptu: 591
Recept na šťavnaté hovězí závitky, které nejen skvěle chutnají, navíc na talíři vypadají efektně.
Suroviny
hovězí plátky (každý o váze asi 120 g)
4
ks
slanina
8
plátků
kyselé okurky nakrájené na nudličky
2
ks
hladká mouka
2
lžíce
najemno nakrájená cibule
1
ks
majoránka
1
lžička
hovězí bujón Kucharek
500
ml
Marináda
zeleninové ochucovadlo Kucharek
1
lžíce
hořčice plnotučná Avokádo
2
lžíce
Maso naklepeme na tenké plátky, vnitřní stranu potřeme marinádou a naklademe okurky se slaninou. Maso stočíme do závitku, který svážeme nití nebo upevníme jehlami. Zavítky poprašíme moukou a osmažíme. Poté dáme do hrnce, zalijeme vývarem a dusíme. Na pánvi osmahneme cibuli, kterou přidáme do masa. Dále přidáme majoránku a ochucovadlo.
Dusíme dokud maso nezměkne. Tvrvá to přibližně 1,5hod.