Losos v bazalkové omáčce

Autor: Kucharek
Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Dušení

Tipy k dochucení

Losos v bazalkové omáčce

Autor: Kucharek

Suroviny

filety z lososa 4
cibule 1
suché bílé víno 200 ml
hladká pšeniční mouka 1 lžička
bazalka 2 lžičky
Zeleninové ochucovadlo Kucharek 1 lžička
citronová šťáva 3 lžičky
máslo

Lososa omyjeme, osušíme, posypeme přísadou Kucharek, pokapeme citronovou šťávou a necháme ležet asi 30 minut. Poté filety osmažíme dozlatova na másle a mírném ohni.

Na stejné pánvi usmažíme na jemno nakrájenou cibulku. Tu poprášíme moukou, přidáme víno, bazalku a dobře promícháme. Nakonec přidáme lososa a všechno dusíme pod pokličkou cca 10 minut na mírném ohni.

Ohodnoťte recept