Losos v bazalkové omáčce

Autor: Kucharek
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 60 min
Náročnost:
Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Dušení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Losos v bazalkové omáčce

Autor: Kucharek ID receptu: 590
Steaky z lososa chutnají báječně v kombinaci s bazalkou, vyzkoušejte jednoduchý a velmi chutný recept.

Suroviny

filety z lososa 4 ks
cibule 1 ks
suché bílé víno 200 ml
hladká pšeničná mouka 1 lžička
bazalka 2 lžičky
zeleninové ochucovadlo Kucharek 1 lžička
citronová šťáva 3 lžičky
máslo

Lososa omyjeme, osušíme, posypeme ochucovadlem, pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet asi 30 minut. Poté filety osmažíme dozlatova na másle a mírném ohni.

Na stejné pánvi poté opečeme na drobno nakrájenou cibulku. Tu poprášíme moukou, přidáme víno, bazalku a dobře promícháme.

Nakonec přidáme lososa a všechno dusíme pod pokličkou cca 10 minut na mírném ohni.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural