Pikantní kuřecí stehýnka
Autor: Kucharek
ID receptu: 588
Den předem marinovaná kuřecí stehýnka jsou velmi křehká a budou to pravé pro každou hostinu.
Suroviny
kuřecí stehýnka
24
slepičí bujón Kucharek
1500
ml
zeleninové ochucovadlo Kucharek
5
lžic
Marináda
med
2
lžíce
tekuté koření Kucharek
2
lžíce
pálívá chilli pasta
1
lžička
pikantní kečup
200
ml
citronová šťáva
2
lžíce
zeleninové ochucovadlo Kucharek
Omytá, osušená stehýnka uvaříme v bujónu a zeleninovém ochucovadle. Poté necháme vychladnout. Všechny ingredience na marinádu smícháme, přidáme stehýnka, důkladně promícháme a necháme ležet v připravené marináde cca 4-6 hodin.
Stehýnka pečeme v troubě přibližně 30 minut při teplotě 160ºC.