Vepřový guláš s rajčaty a olivami

Autor: Kucharek
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 90 min
Náročnost:
Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Vepřový guláš s rajčaty a olivami

Autor: Kucharek ID receptu: 586
Objevte lahodný vepřový guláš s rajčaty a olivami – originální spojení chutí, které vás okouzlí svou jednoduchostí i vůní!

Suroviny

vepřová kýta 1 kg
zeleninové ochucovadlo Kucharek 2 lžíce
slepičí bujón Kucharek 500 ml
cibule najemno nakrájená 2 ks
česnek nakrájený na plátky 3 stroužky
rajčata loupané v plechovce 200 g
černé olivy 10 ks
nasekaná petrželová nať 1 svazek
olej

Omyté a osušené maso nakrájíme na velké kostky, posypeme přísadou Kucharek a na 1 lžíci oleje osmažíme dozlatova. Pak maso vložíme do hrnce, zalijeme vývarem a dusíme.

Mezitím si na pánev dáme zbylý olej a opečeme do zlatova cibuli a česnek. Přidáme rajčata, nakrájené olivy a petrželovou nať. Všechno dochutíme ochucovadlem, ještě chvilku opékáme a nakonec přidáme do masa. Dusíme až je maso měkké, cca 30-50 minut. Před podáváním ozdobíme petrželkou.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural