Zapečené těstoviny s treskou a zeleninou

Autor: Kucharek
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 45 min
Náročnost:
Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Zapečené těstoviny s treskou a zeleninou

Autor: Kucharek ID receptu: 585
Vyzkoušejte zapečené těstoviny s treskou – zdravý a chutný pokrm, který zaujme svou lehkostí i bohatou chutí!

Suroviny

těstoviny penne 400 g
treska nakrájená na malé kostky 200 g
najemno nakrájená cibule 1 ks
cuketa nakrájená na kostky 1 ks
najemno nakrájené stroužky česneku 2 ks
oloupaná a na kostky nakrájená rajčata 3 ks
zeleninové ochucovadlo Kucharek 1 lžička
bešamel 500 ml
strouhaný tvrdý sýr (např. ementál) 4 lžíce
máslo 1 lžíce

Bešamelová omáčka

máslo 2 lžíce
hladká mouka 1 sklenice
mléko 500 ml
zeleninové ochucovadlo Kucharek
muškatový ořech mletý Avokádo

Příprava bešamelové omáčkx: Máslo rozpustíme na mírném ohni a za stálého míchání přidáváme mouku. Mícháme chvilku tak, aby se mouka lehounce zbarvila. Do jíšky postupně přiléváme mléko a metličkou rozšleháváme dohladka. Omáčku vaříme na mírném ohni za stálého míchání cca 15 minut, do zhoustnutí. Nakonec dochutíme ochucovadlem a muškátovým oříškem.

Těstoviny uvaříme “al dente”. Cibuli, cuketu a česnek osmahneme na pánvi. Do těstovin přimícháme zeleninu, rajčata, rybu, polovinu sýra, bešamel a zeleninové ochucovadlo. Směs dáme do máslem vymazané zapékací mísy a posypeme zbytkem sýra. Pečeme 15 minut při teplotě 160°C.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural