Zapečené těstoviny s treskou a zeleninou
Autor: Kucharek
ID receptu: 585
Vyzkoušejte zapečené těstoviny s treskou – zdravý a chutný pokrm, který zaujme svou lehkostí i bohatou chutí!
Suroviny
těstoviny penne
400
g
treska nakrájená na malé kostky
200
g
najemno nakrájená cibule
1
ks
cuketa nakrájená na kostky
1
ks
najemno nakrájené stroužky česneku
2
ks
oloupaná a na kostky nakrájená rajčata
3
ks
zeleninové ochucovadlo Kucharek
1
lžička
bešamel
500
ml
strouhaný tvrdý sýr (např. ementál)
4
lžíce
máslo
1
lžíce
Bešamelová omáčka
máslo
2
lžíce
hladká mouka
1
sklenice
mléko
500
ml
zeleninové ochucovadlo Kucharek
muškatový ořech mletý Avokádo
Příprava bešamelové omáčkx: Máslo rozpustíme na mírném ohni a za stálého míchání přidáváme mouku. Mícháme chvilku tak, aby se
mouka lehounce zbarvila. Do jíšky postupně přiléváme mléko a metličkou rozšleháváme dohladka. Omáčku vaříme na mírném ohni za
stálého míchání cca 15 minut, do zhoustnutí. Nakonec dochutíme ochucovadlem a muškátovým oříškem.
Těstoviny uvaříme “al dente”. Cibuli, cuketu a česnek osmahneme na pánvi. Do těstovin přimícháme zeleninu, rajčata,
rybu, polovinu sýra, bešamel a zeleninové ochucovadlo. Směs dáme do máslem vymazané zapékací mísy a posypeme zbytkem
sýra. Pečeme 15 minut při teplotě 160°C.