Zapečené těstoviny s treskou a zeleninou

Autor: Kucharek
Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Zapečené těstoviny s treskou a zeleninou

Autor: Kucharek

Suroviny

těstoviny penne 400 g
treska nakrájená na malé kostky 200 g
najemno nakrájená cibule 1
cuketa nakrájená na kostky 1
najemno nakrájené stroužky česneku 2
oloupaná a na kostky nakrájená rajčata 3
Zeleninové ochucovadlo Kucharek 1 lžička
bešamel 500 ml
strouhaný tvrdý sýr (např. ementál) 4 lžíce
máslo 1 lžíce

Bešamelová omáčka

máslo 2 lžíce
hladká mouka 1 sklenice
mléko 500 ml
Zeleninové ochucovadlo Kucharek
Muškatový ořech mletý Avokádo

Bešamelová omáčka: Máslo rozpustíme na mírném ohni a za stálého míchání přidáváme mouku. Mícháme chvilku tak, aby se mouka lehounce zbarvila. Do jíšky přiléváme mléko a metličkou rozšleháme dohladka. Omáčku vaříme na mírném ohni za stálého míchání cca 15 minut, do zhoustnutí. Nakonec dochutíme přísadou Kucharek a muškátovým oříškem.

Těstoviny uvaříme “al dente”. Cibuli, cuketu a česnek osmahneme na pánvi. Do těstovin přimícháme zeleninu, rajčata, rybu, polovinu sýra, bešamel a zeleninové ochucovadlo. Směs dáme do máslem vymazané zapékací mísy a posypeme zbytkem sýra. Pečeme 15 minut při teplotě 160°C.

Ohodnoťte recept