Pečené kuřecí maso s bramborovými plátky

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 90 min
Náročnost:
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Pečené kuřecí maso s bramborovými plátky

Autor: Avokádo ID receptu: 584
Dopřejte si šťavnaté pečené kuřátko s bramborovými plátky – jednoduché a chutné jídlo, které potěší celou rodinu!

Suroviny

kuře 1 kg
řepkový olej 3 lžíce
hořčice plnotučná Avokádo 1 lžíce
med 1 lžíce
zeleninové ochucovadlo Kucharek 2 lžíce
cibule 1 ks
česnek 2 stroužky
petržel 1 svazek
máslo 5 lžic
vařené brambory 1 kg
křen 1 sklenice

Kuře omyjeme, osušíme a necháme chvíli odstát tak, aby mělo pokojovou teplotu. Mezitím si připravíme marinádu z řepkového oleje, hořčice a medu. Kuře potřeme marinádou a vložíme na plech. Do vnitřku kuřete vložíme cibuli nakrájenou na kostičky, stroužky česneku a nakrájenou petrželku. Nohy kuřete svážeme provázkem a potřeme rozpuštěným máslem.

Vložíme do předehřáté trouby na 180 ° C a pečeme přibližně hodinu. V půlce pečení ke kuřeti přidáme na kolečka nakrájené brambory s ochucovadlem a dopečeme.

Podáváme s křenem.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural