Pečené kuřecí maso s bramborovými plátky

Autor: Avokádo
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Pečené kuřecí maso s bramborovými plátky

Autor: Avokádo

Suroviny

kuře 1 kg
řepkový olej 3 lžíce
Hořčice plnotučná Avokádo 1 lžíce
med 1 lžíce
Zeleninové ochucovadlo Kucharek 2 lžíce
cibule 1
česnek 2 stroužky
petržel 1 svazek
máslo 5 lžic
vařené brambory 1 kg
křen 1 sklenice

Kuře omyjeme, osušíme a necháme chvíli odstát tak, aby mělo pokojovou teplotu. Mezitím si připravíme marinádu z řepkového oleje, hořčice a medu. Kuře naložíme a vložíme na plech. Do kuřete vložíme cibuli nakrájenou na kostičky, stroužky česneku a nakrájenou petrželku. Na závěr svážeme nohy provázkem a potřeme rozpuštěným máslem. Vložíme do předehřáté trouby na 180 ° C a pečeme přibližně hodinu. V půlce pečení ke kuřeti přidáme na kolečka nakrájené brambory ochucené sypkým ochucovadlem a dopečeme.

Podáváme s křenem.

Ohodnoťte recept