VEPŘOVÁ PLEC PEČENÁ S AJVAREM

Autor: Avokádo
Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

VEPŘOVÁ PLEC PEČENÁ S AJVAREM

Autor: Avokádo

Suroviny

ajvar 300 g
vepřová plec 800 g
velká cibule 2
kořenící směs Krkovička Avokádo 2 lžíce
stroužky česneku 3
olej 1 lžíce

Příloha

Alpská sůl s jódem Avokádo
krupy 300 g
jarní cibulka 4

Vepřovou plec vcelku důkladně ze všech stran ochuťte směsí koření Krkovička. Zbytek koření nechejte stranou.

V hrnci nebo pekáči, který můžete používat na plotnu i do trouby, zahřejte olej a maso na něm ze všech stran opečte. Vyndejte maso na talíř a místo něj na rozehřátý olej vsypejte cibuli - oloupanou a nakrájenou na čtvrtky. Opékejte dozlatova.

Vraťte k cibuli maso, přidejte najemno nasekaný česnek, zbytek koření a zalijte vše ajvarem. Přidejte přibližně 1 dcl vody nebo vývaru.

Přiklopte poklicí a pečte na 170 °C, přibližně 2 hodiny.

Podle potřeby podlévejte vodou nebo vývarem.

Kroupy uvařte doměkka. Ochuťte solí.

Upečené maso nakrájejte na plátky. Celý obsah pekáče - cibuli, česnek, ajvar i šťávu, která se vypekla použijete na kroupy. Kroupy dejte do pekáče (po vyndání masa) a promíchejte. Vmíchejte ještě nakrájenou jarní cibulku.

Ihned podávejte - maso s kroupami.

Ohodnoťte recept