VEPŘOVÁ PLEC PEČENÁ S AJVAREM

VEPŘOVÁ PLEC PEČENÁ S AJVAREM
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 3 h
Náročnost: 2
Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

VEPŘOVÁ PLEC PEČENÁ S AJVAREM

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 582
Vyzkoušejte vepřovou plec pečenou s ajvarem v podání Bohyně kuchyně. Šťavnaté maso ochucené kořenicí směsí a balkánskou specialitou chutná i náročnějším strávníkům.

Suroviny

ajvar 300 g
vepřová plec 800 g
velká cibule 2 ks
kořenicí směs Krkovička Avokádo 2 lžíce
česnek 3 stroužky
olej 1 lžíce

Příloha

alpská sůl s jodem Avokádo špetka
krupy 300 g
cibulka jarní 4 ks

Vepřovou plec vcelku důkladně ze všech stran ochuťte směsí koření. Zbytek koření nechejte stranou.

V hrnci nebo pekáči, který můžete používat na plotnu i do trouby, zahřejte olej a maso na něm ze všech stran opečte. Vyndejte maso a místo něj na rozehřátý olej vsypejte cibuli - oloupanou a nakrájenou na čtvrtky. Opékejte do zlatova.

Vraťte k cibuli maso, přidejte najemno nasekaný česnek, zbytek koření a zalijte vše ajvarem. Přidejte přibližně 1 dcl vody nebo vývaru.

Přiklopte poklicí a pečte na 170 °C, přibližně 2 hodiny. Podle potřeby podlévejte vodou nebo vývarem.

Kroupy uvařte doměkka. Ochuťte solí.

Upečené maso nakrájejte na plátky. Celý obsah pekáče - cibuli, česnek, ajvar i šťávu, která se vypekla použijete na kroupy. Kroupy dejte do pekáče (po vyndání masa) a promíchejte. Vmíchejte ještě nakrájenou jarní cibulku.

Ihned podávejte.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural