ŠKVARKOVÉ PAGÁČKY

Autor: Avokádo
Druh jídla: Přílohy
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

ŠKVARKOVÉ PAGÁČKY

Autor: Avokádo

Suroviny

bílá špaldová mouka 250 g
hladká pšeniční mouka 250 g
čerstvé droždí 1 kostka
škvarky 300 g
polotučné mléko 200 ml
Alpská sůl s jódem Avokádo 2 lžičky
vejce 3
Kmín drcený Avokádo 2 lžičky

Na potření a posypání

Kmín celý Avokádo 1 lžíce
bílek 1
smetana ke šlehání 40 ml

250 g škvarků rozmixujte najemno, zbytek nasekejte nožem. Smíchejte s moukou, pšeničnou i špaldovou. Přidejte vlažné mléko a rozdrobené droždí. Vyklepněte všechna vejce, ochuťte drceným kmínem a solí. Ze všech těsto surovin umíchejte těsto, které nechejte hodinu kynout na teplém místě.

Těsto rozválejte na pomoučené pracovní ploše, na výšku asi 1,5 - 2 cm. Vykrajujte kolečka, klidně třeba skleničkou.

Skládejte na plech vyložený pečícím papírem. Potřete bílkem, rozšlehaným se smetanou a posypejte kmínem.

Pečte v troubě vyhřáté na 170 °C, 25 až 30 minut.

Nechejte vychladnout na mřížce.

Ohodnoťte recept