ŠKVARKOVÉ PAGÁČKY

Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: 2 h
Náročnost:
Druh jídla: Předkrmy a chuťovky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

ŠKVARKOVÉ PAGÁČKY

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 581
Škvarkové pagáčky se hodí na každý stůl. Zkuste si vykouzlit tuto pochoutku podle Bohyně kuchyně, překvapí vás nejen svou lahodnou chutí, ale i nadýchaností!

Suroviny

bílá špaldová mouka 250 g
pšeničná mouka hladká 250 g
čerstvé droždí 1 kostka
škvarky 300 g
polotučné mléko 200 ml
alpská sůl s jódem Avokádo 2 lžičky
vejce 3 ks
kmín drcený Avokádo 2 lžičky

Na potření a posypání

kmín celý Avokádo 1 lžíce
bílek 1 ks
smetana ke šlehání 40 ml

250 g škvarků rozmixujte najemno, zbytek nasekejte nožem. Smíchejte s moukou, pšeničnou i špaldovou. Přidejte vlažné mléko a rozdrobené droždí.

Vyklepněte všechna vejce, promíchejte a ochuťte drceným kmínem a solí. Ze všech těsto surovin umíchejte těsto, které nechejte hodinu kynout na teplém místě.

Těsto rozválejte na pomoučené pracovní ploše, na výšku asi 1,5 - 2 cm. Vykrajujte kolečka, třeba skleničkou. Ty skládejte na plech vyložený pečícím papírem. Potřete bílkem, rozšlehaným se smetanou a posypejte kmínem.

Pečte v troubě vyhřáté na 170 °C, 25 až 30 minut.

Nechejte vychladnout na mřížce.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural